USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Народна депутатка від Волині: «Політика уряду щодо медиків – знущання»

7 Травня 2020 11:16
Фінансові можливості – це один з чинників у боротьбі з коронавірусом. Але ключову роль відіграють професійні компетенції уряду. Ірина Констанкевич вважає, що уряд не може впоратися з Covid-19. Досі немає чіткої стратегії виходу з економічної кризи, не зрозуміло як і на що будуть розподілені кошти із стабілізаційного фонду, в який з Держбюджету скерували понад 64 мільярди гривень.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» зазначила народна депутатка, членкиня групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич.

Сьогодні стало відомо, що Європейський Союз виділив Україні для боротьби з коронавірусом 1,2 мільярди гривень.

«Сподіваюся, що ці кошти будуть скеровані саме на такі потреби. Але досвід показує, що уряд безпомічний розподілити ті кошти, які є. І це питання професійних компетенцій. Уряд не в змозі запропонувати дієві кроки щодо виходу з економічної кризи, стратегію розвитку країни, боротьби та протидії коронавірусу», – зауважила Ірина Констанкевич.

Нардеп наголосила, що її дивує те, що колишні очільники міністерства охорони здоров’я, зокрема, ексзаступниця Уляни Супрун Ольга Стефашина (нині нардеп), готують законопроєкти, у яких наголошують про необхідність їх прийняття через незадовільний стан медицини.

«У мене виникає питання: що зробило колишнє керівництво МОЗ, щоб медицина не була «вбита»? Лікар вторинної ланки отримує 6000 гривень, а зарплати молодшого медперсоналу залишаються на рівні мінімальної. У нас була і залишається знеціненою праця медичних працівників. На жаль, нічого не зроблено для того, щоб цю ситуацію виправити. 300 % доплат медикам, які пообіцяв уряд, – це смішні гроші. Адже фактично нараховують по 700-900 гривень до зарплати. Не всі всі місцеві бюджети мають ресурс, аби самим забезпечити нормальні доплати медикам. А це повинна робити, передусім, держава», – зазначила Ірина Констанкевич.

Для розв’язання питань щодо захисту медиків 7 травня на вимогу народних депутатів з різних політичних сил скликають позачергове засідання Верховної Ради.

Ірина Констанкевич також підтримала дану ініціативу. Під час засідання очікується розгляд двох законопроектів, які передбачають страхування лікарів та їх масове тестування у період коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 7 Травня 2020 12:37
Можна погодитись з депутаткою, але вона трохи лукавить! зарплата лікарів первинної ланки - "сімейних" - не 6000 грв, а в кілька разів вища. Це був перший етап медреформи. Другий етап мав стосуватися вторинної ланки - "вузьких" фахівців, але, на жаль, влада(за яку ратувала і шановна депутатка!!) не проводить другий етап реформи - тому "нєча на зєркало пєнять - колі рожа крівая" - як кажуть кацапи. Я не прихильниця Супрун, але вважати- як досить часто пише і каже шановна депутатка, що Супрун розвалила нашу медицину - це, мяко кажучи, свинство!
Отакої Показати IP 7 Травня 2020 15:24
Це що,прозріння,чи черговий піар...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus