USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ірина Констанкевич і партія «ЗА Майбутнє» пропонують спростити умови держзакупівлі для закладів освіти

19 Лютого 2021 15:18
Народна депутатка Ірина Констанкевич з колегами депутатської групи «Партія «ЗА Майбутнє» зареєструвала у Верховній Раді України законопроєкт № 5097 «Про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо уточнення деяких положень закупівлі товарів і послуг, що здійснюється закладами професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти».

Про цедепутатка повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

Чому важливий законопроєкт?

Ірина Констанкевчи зазначає: «У закладах фахової передвищої та вищої освіти спостерігається низка проблем у частині практичної реалізації процедур державних закупівель товарів та послуг, необхідних для забезпечення діяльності закладів освіти. Тому ми пропонуємо збільшити розміри допорогових закупівель та послуг і за рахунок коштів спецфонду закладів освіти».

Яким чином реалізувати?

Законопроєктом пропонується надати закладам професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти здійснювати закупівлі, на суму, яка дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за 200 тисяч грн без застосування спрощених закупівель. Це скоротить строки проведення закупівель та зменшить додаткове навантаження на відповідальних за здійснення публічних закупівель.

«Ми переконані, що наша ініціатива дозволить своєчасно, в повному обсязі та ефективно забезпечувати організацію навчального процесу в закладах освіти», – коментує Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus