USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Народна художниця України Тетяна Галькун: «У кожної моєї роботи є своя історія…»

26 Січня 2019 14:46
Персональна виставка «Моя Волинь» знаної волинської мисткині, народної художниці України Тетяни Галькун відкрилася 25 січня в арт-галереї «Луцьк». Важлива подія у творчому житті відбулася напередодні дня народження Тетяни Дмитрівни, в шанований нашим народом Тетянин день. У стінах муніципальної галереї авторка приймала вітання від родини, колег, шанувальників, журналістів, представників міської влади.
З новою презентацією привітала винуватицю події директорка департаменту культури Луцької міськради Тетяна Гнатів: «Тетяна Дмитрівна – шанована нашими краянами й Україною, член Волинського осередку Національної спілки художників України, народна художниця, професор Східноєвропейського національного університету і просто хороша людина. Талант ваш безмежний, а сонячна Волинь для вас стала джерелом натхнення».
Подарунками славетній мисткині стали солом’яний ангел-охоронець від майстрів народної творчості, а також майстерне виконання музичних композицій на флейті учнем музичної школи №1 Станіславом Зубенком. Своєю чергою, художниця подякувала за сприяння департаменту в організації виставки, виданні буклету і теж зробила подарунок – ним стала картина «Айстри», де зображені вирощені її руками улюблені квіти.
Вітали шановану мисткиню члени родини – журналіст, науковець Анатолій Якубюк, художник Володимир Галькун, давні подруги художниця Олена Бурдаш і журналістка Валентина Штинько. Голова правління Волинської організації ВО НСХУ Володимир Марчук розповів, що цьогоріч в стінах Галереї мистецтв ВО НСХУ запланована велика персональна виставка Тетяни Галькун.
До поздоровлень приєдналися викладачі інституту мистецтв Східноєвропейського національного університету, де Тетяна Галькун обіймає посаду професора і багато років викладає живопис новому поколінню волинських художників.
«Кожна виставка для мистця є великим святом, мить щастя. Я завжди щаслива, коли починаю якусь картину. Коли завершується робота, потрібно виходити на глядача. Щороку я виставляюся на двох виставках принаймні», – поділилася радістю з гостями події відома художниця.
В експозиції виставки «Моя Волинь» – натюрморти й пейзажі різних років, об’єднані темою краси нашого краю, що став для уродженки Черкащини Тетяни Галькун затишною домівкою. Визнана в українському та європейському мистецькому середовищі художниця ніколи не прагнула «встигати» за модними трендами сучасного малярства, натомість шанобливо зберігає традиції українського національного живопису. Її авторський почерк, унікальний і впізнаваний, яскраво вирізняє її полотна оптимістичною палітрою, філігранною технікою, виваженою композицією.
Що надихає Тетяну Галькун? Це події, що відбуваються навколо неї, неповторна краса цього світу та її власна щирість художника: «У кожної моєї картини є своя історія, щось пережите, побачене мною особисто». Історія, яка не оминула чутливого серця авторки, дзвінко зачепила емоційні струни, дала імпульс для роботи. Прості польові квіти у натюрмортах і пейзажах Тетяни Дмитрівни далекі від гламурної краси подарункових букетів: вони не «виставлені» для глядача, а кожна рослина уважно відтворена художницею у своїй природності. Можливо, саме тому ці твори «дихають» життям, здається, навіть випромінюють весняні, літні, осінні аромати у розпал зими в камерній галерейній залі. Майстерність і любов, які вклала Тетяна Дмитрівна в ці картини, трансформуються в позитивну енергетику, яку відчувають глядачі, перетворюють кожен живописний твір на справжнє освідчення в любові до Природи.
Запрошуємо всіх поціновувачів українського національного мистецтва насолодитися зустріччю з живописом знаменитої художниці Тетяни Галькун. Виставка «Моя Волинь» експонується в арт-галереї «Луцьк» до 28 лютого і вільна для перегляду.

Вітаємо шановну Тетяну Дмитрівну з днем народження! Зичимо міцного здоров’я, родинного затишку, невичерпної енергії та нових мистецьких вершин!
Персональна сторінка Тетяна Галькун на сайті Галереї мистецтв.


Фото події – Віктора Чухрая

Фото робіт авторки

Маша Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus