USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Народжуй вільно!»: у Луцьку провели благодійний захід на підтримку вагітної військовополоненої

18 Вересня 2022 12:04
Вагітні жінки, молоді мами, лікарі та інші небайдужі зібрались у Луцьку на підтримку вагітної військовополоненої Мар’яни Мамонової.

Благодійний захід відбувся 17 вересня під стінами Замку Любарта у закладі «Корона Вітовта».

Мар’яна Мамонова – військовий медик родом із Рівненщини. Війна застала дівчину в Маріуполі. Вона щойно дізналась про вагітність, але попри свій особливий стан рятувала життя усіх, хто переховувався разом із нею від обстрілів у металургійному заводі імені Ілліча.

На початку квітня всіх, хто був на заводі, захопили в полон кадировці. Про те, що Мар’яна також в руках окупанта, її рідні дізналися з поширеного ними відео.
Як розповіла сестра Мар’яни Анна, ось уже шостий місяць як дівчина перебуває в полоні. Рідні ні разу не спілкувалися з нею за весь цей час, все, що їм відомо, – зі слів обмінених полонених, які перебували разом із Мар’яною.

За попередніми підрахунками Мар’яні народжувати вже в кінці вересня і всі близькі щиро вірять, що вона народить вдома, а не в колонії Оленівки. Саме тому родина дівчини проводить флешмоби у багатьох містах України та світу, аби історію Мар’яни почуло якомога більше людей.

Захід у Луцьку проходив під гаслом «Народжуй вільно!» Як зазначила одна з організаторок, учасниця ГО «Елеос-Волинь», сертифікована доула та інструктор з підготовки до пологів Наталія Райниш, ніхто так гостро, як мама або майбутня мама, не зможе відчути і зрозуміти усю гіркоту і біль ситуації, в яку потрапила Мар’яна Мамонова. Мабуть тому темою розмови з гостями Наталія обрала страх і біль у пологах і розповіла, як перетворювати біль із ворога на друга і помічника.
Іншу, не менш важливу та актуальну тему, підняла сертифікована доула та мама чотирьох дітей Наталія Бохонко. Вона розповіла гостям заходу про цінність та унікальність грудного вигодовування. За словами спікерки, навіть в умовах війни, у підвалах та сховищах, тільки завдяки грудному вигодовуванню жінки рятували життя і своїм, і чужим дітям.

Читати ще: «Моя допомога – емоційна, психологічна та інформаційна, а не медична», – доула з Луцька про те, навіщо вагітній «професійна подружка»

Психолог, перинатальний консультант та арт-терапевт Катерина Мудроха розповіла гостям про особливості адаптації в ролі мами, про те, що з народженням дитини не варто забувати піклуватись про себе, адже у щасливої та здорової матері буде щаслива і спокійна дитина, а з ними і вся родина навколо.
На завершення благодійного заходу усі учасниці отримали цікаві та корисні подарунки від спонсорів. А Наталія Райниш наголосила: «Я вірю, що те, що не під силу людям, під силу Богу і наша зустріч стане ще одним кроком на шляху до звільнення Мар’яни!»
Усіх небайдужих закликають долучатись до флешмобу на підтримку Мар’яни Мамонової, публікуючи фото своєї вагітності з хештегами #народжуйвільно, #чекаємомарянувдома, #save_pregnant, #freemamonova, аби якомога більше людей почули історію дівчини, аби підтримати її родину та аби вона якнайшвидше опинилась вдома і вільно народила свою дитину.

Іванна КУРИЛО

Фото Людмили ГЕРАСИМЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus