USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Нас єднає те небо, яке тримає Небесна Сотня». У Луцьку – громадська хода

21 Листопада 2017 15:35
Громадська хода у пам'ять за загиблих за єдність України відбулася в обласному центрі 21 листопада. Лучани пройшлися від Луцького базового медичного коледжу на Театральний майдан до пам’ятного фотостенду Героїв Небесної Сотні.

Після відкриття та освячення меморіальної дошки загиблим воїнам УПА, з нагоди Дня Гідності та Свободи сотні лучан рушили ходою вулицею Лесі Українки.

Україна – країна героїв, великих князів, хоробрих козаків та відчайдушних захисників Батьківщини, які самовіддано боронили свободу та волю українського народу в різні історичні періоди, - зауважили учасники заходу.

Окрім того, духівники відслужили панахиду за загиблими.

«Сьогодні ми відгукнулися на заклик Героя Небесної сотні Устима Голоднюка, який казав: «Тримайте, бо падає небо». Я вважаю, що сьогодні на цю площу вийшли ті, хто готовий тримати небо. І дякувати Богу, що такі люди є. Ми зібралися, аби вклонитися перед їхнім подвигом. Сьогодні нас єднає те небо, яке тримає Небесна Сотня. І хай Господь у подальшому допоможе нам зробити це небо світлим, яким вони прагнули його бачити. Наше майбутнє орошене кров'ю тих, перед лицем яких ми вклоняємося», - звернувся до присутніх настоятель храму у селі Княгининок Луцького району, військовий капелан, протоієрей Михайло Бучак.
Учасники громадської ходи поклали квіти до пам’ятного стенду.

Вшановувати пам’ять полеглих Героїв, вважає радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук, варто й своїми справами.

«Я вважаю, що всім українцям варто вшановувати пам’ять полеглих не лише покладанням квітів, а й своїми вчинками, роботою, ставленням до оточуючих. Потрібно продовжувати розбудову вільної, сильної держави, за яку загинули наші Герої», - зауважив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus