USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Наш обов’язок пам’ятати»: лучани згадували воїнів-афганців. Фото

27 Грудня 2018 14:07
Сьогодні виповнюється 39 років з дня введення радянських військ в Афганістан, тож на всій території України відбуваються заходи вшанування пам’яті воїнів-афганців, не оминули цю дату і лучани, які поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

Вшанування пам’яті воїнів-афганців відбулося 27 грудня на Меморіальному комплексі «Вічна слава» обласного центру Волині.

Аби згадати загиблих в Афганістані воїнів, прийшли представники міської та обласної влади, учасники тих подій та представники громадськості.
Як відзначив голова Волинської обласної організації «Української спілки ветеранів Афганістану» Григорій Павлович, 39 років тому радянські війська зайшли на територію Республіки Афганістан, тому сьогоднішня дата увіковічнює пам’ять тих, хто не повернувся з тієї війни.

«Сьогодні нашим обов’язком має стати повага та пам'ять про тих, хто віддав свою молодість. В часи Радянського Союзу ми,як прості солдати та офіцери, виконували свій обов’язок з честю та достоїнством. Я завжди казав, що простий солдат цю війну виграв. На жаль, ми пришли на їхню землю, але це не наша вина. Сьогодні ми увіковічнили пам’ять тих, хто не повернувся з тієї війни», - розповів Григорій Павлович та додав, що, на жаль, зараз доводиться встановлювати спільні пам’ятники воїнам-афганцям та атовцям, які віддали свої життя на сході.
Радник міського голови Ігор Поліщук, своєю чергою, наголосив, що можна багато говорити про причини та наслідки війни в Афганістані, але люди, будучи солдатами, виконали свій обов’язок, тому наш обов’язок пам’ятати, вшановувати та допомагати ветеранам-афганцям. Також радник міського голови підкреслив, що міська рада всіляко допомагає воїнам-афганцям, тож в перше за довгий період часу два учасники війни в Афганістані отримали квартири.
Насамкінець присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus