USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Наскільки безпечна Рівненська АЕС. ФОТО

31 Серпня 2013 17:25
Про те, наскільки безпечною для довкілля та населення є РАЕС, розповів заступник головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки Сергій Боришкевич.

Сергій Боришкевич повідомив, що безпека є пріоритетом діяльності РАЕС під час прес-туру, що відбувся 29 серпня.

Станція наразі працює з чотирма енергоблоками. На території промплощадки працює приблизно п’ять тисяч чоловік, загалом, разом з усіма допоміжними підрозділами, на станції працює приблизно вісім тисяч чоловік.



Зі слів заступника головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки, у контрольованій зоні станції відбувається спеціальний радіаційний контроль. Спектрометр вимірювання людини дозволяє попереджувати перенесення радіаційного забруднення – кожен працівник та відвідувач станції проходить процес вимірювання вмісту радіонуклідів. На території станції є санітарно-побутове приміщення зі спеціальним санпропускником. У санпропускнику кожен, хто працює у межах зони суворого радіаційного контролю, переодягається у спецодяг.



Зі слів Сергія Боришкевича, щит радіаційного контролю станції модернізований, повністю автоматизований та дозволяє в автоматичному режимі слідкувати за станом радіаційної безпеки на РАЕС. Окрім цього, на станції є системи, що контролюють такі параметри, як викид, потужність дози випромінювання на промплощадці, в санітарно-захисній зоні, а також в зоні спостереження. Вся ця інформація потрапляє у базу даних, яка доступна через інтернет-сайти для населення.

«Вплив станції на довкілля, населення - мінімальний. Відповідно до наших даних, вплив станції на навколишнє середовище становить менше одного відсотка від допустимої норми. Щодо ядерної радіаційної безпеки, в нас працює комплексна національна програма технічної безпеки, яка фінансується як Україною, так і міжнародною спільнотою. Згідно з нашими правилами, технічна безпека - це безперервний процес», - зазначив Сергій Боришкевич.



На запитання про те, чи трапляються під час роботи РАЕС позаштатні ситуації, заступник головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки відповів, що наразі було одне порушення, що обліковується на рівні події. На його думку, це досить хороший статистичний показник. Сергій Боришкевич запевнив, що жодної загрози безпеці населення такі події не становлять.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus