USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Наслідки російської агресії відчутні навіть у Перу, – CNN

7 Квітня 2022 12:17
Насильницькі протести в Перу через підвищення цін на пальне й інші продукти вже призвели до масових сутичок і загибелі людей, що стало прямим свідченням того, як вторгнення РФ в Україну впливає на економічні та політичні події по всьому світу.

Про це йдеться в публікації CNN в ніч проти четверга, передає Укрінформ.

«Російське вторгнення в Україну і, як наслідок, рішення світових лідерів ізолювати РФ від світових нафтових ринків призвели до зростання цін на нафту. І для Перу цей вплив був особливо помітним», – пояснюється в публікації.

Зростання вартості пального в країні минулого тижня спровокувало протести, які швидко переросли у масштабні антиурядові демонстрації з маршами та блокуванням доріг. За даними перуанської влади, станом на середу, щонайменше шестеро людей загинули з початку протестів. Принаймні дев’ять головних автострад країни залишаються заблокованими протестувальниками.

Читати ще: У світі заговорили про голод без українських зернових, для українців запасів вистачить на роки

У порівнянні з іншими країнами регіону, як-от Аргентина або Венесуела, Перу закупає значно більше нафти. Після її подорожчання й так послаблена пандемією економіка країни зазнала ще одного важкого удару – у березні інфляція в Перу була найвищою за останні 26 років. При цьому найбільше піднялися ціни на харчові продукти й пальне.

Весь демократичний світ засудив неспровоковану агресію РФ проти України. Проти Росії були введені небачені санкції, які також мали наслідки для світової економіки, в тому числі на вартість енергоносіїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus