USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Наступ на Балаклію став шоком для росіян: експерт про геніальний план ЗСУ

10 Вересня 2022 08:56
Битва у Харківській області спрямована на мінімізацію загрози обстрілів Росією багатомільйонного обласного центру.

Про це розповів експерт Тарас Березовець, передає УНІАН.

Наступальну операцію на Балаклію Генштаб провів у найоптимальніший момент, зазначив він.

«Ця операція йде всього кілька днів. Деякі наші бійці рухаються дуже швидко – і це стало шоком для росіян. Багато хто опинився в оперативному оточенні. Наша тактика успішна, тому що ударів завдають не по тих напрямках, де ворог міг нас зустріти. Вони чекали з одного боку – вдарили з іншого... наступ прораховано ювелірно до буквально кожної хвилини», – пояснив Березовець.

За його словами, у кожної операції є місце випадковості: «Ви зайшли туди, куди не очікували: несподівано одне забуксувалося, друге прорвалося. Що тоді робити? Відразу ж міняти напрямок, щоб третій підрозділ йшов туди, де вже, наприклад, є успіх».

«Успіх операції в Харківській області став результатом правильного розрахунку Генштабу і серйозних прорахунків окупантів, допущених у військовому плануванні. Вдалося обдурити противника і завдати удару не там, де він того очікував. На Харківщині росіяни наступ проспали, вони його не чекали. Вони його чекали в іншому місці. Де? Думаю, здогадуєтеся», – додав експерт.

Березовець підкреслив, що наступ ЗСУ на Харківському напрямку «розвивається згідно з планами, розробленими верховним командуванням».

«Битва на Харківщині є однією з ключових битв цієї війни. Оскільки логістика, яка була тут розгорнута, і близькість до Харкова була однією з переваг нашого ворога. Російські окупаційні війська розташовані менш як за 20 км до Харкова, і вони щодня його обстрілюють. Ключова мета – відсунути цю загрозу від Харкова. Прибрати один з найлегших способів терору цивільного населення», – сказав Березовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus