USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

РФ намагається перекинути резерви до Херсона, але ЗСУ контролюють переправи, – британська розвідка

12 Вересня 2022 15:35
Вогневий контроль Збройних сил України над переправами через Дніпро не дає змоги російським загарбникам перекинути достатні резерви на правобережжя Херсонщини.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

За інформацією міністерства, поблизу Херсона «росія, ймовірно, намагається перекинути достатні резерви через річку Дніпро до лінії фронту», однак «імпровізований понтонний міст, який росія почала зводити понад два тижні тому, залишається незавершеним».

У Міноборони Британії зазначили: «Українська далекобійна артилерія зараз, ймовірно, так часто б'є по переправах через Дніпро, що росія не може відремонтувати пошкоджені мости».

Також у міністерстві відзначили контрнаступ українських військових на Харківщині, підкресливши, що починаючи з 7 вересня, Україна звільнила територію, вдвічі більшу за площею від Лондонської агломерації.

«Швидкі українські успіхи мають значні наслідки для загального оперативного плану росії. Більшість її сил в Україні, найімовірніше, змушена надавати пріоритет екстреним оборонним діям. І без того обмежена довіра розгорнутих військ до вищого військового керівництва росії, ймовірно, ще погіршиться», – додали у Міноборони Британії.

Нагадаємо, за добу українські військові витіснили ворога з понад двадцяти населених пунктів, триває взяття їх під повний контроль. Під час відступу російські війська спішно кидають свої позиції та тікають вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію російської федерації. Підрозділи російських окупантів на правому березі Дніпра затиснуті й готові скласти зброю. Вони вишукують можливості вийти на контакт з українськими військовими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus