USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Наступ на ЗМІ: у Білорусі заблокували понад 70 інтернет-ресурсів

22 Серпня 2020 10:28
У п’ятницю, 21 серпня, влада Білорусі на тлі протестів заблокувала 73 незалежних ресурси.

Про це повідомляють опозиційні канали Tut.by и Nexta Live, передає УНІАН.

Зокрема, проблеми з доступом є до Euroradio, Belsat, Tribuna, Радыё Свабода, Платформа «Голос», Zubr, AFN, UDF, Virtualbrest, Vkurier.

Сайти потрапили в список ресурсів обмеженого доступу «на підставі рішення Міністерства інформації Республіки Білорусь» 21 серпня. Вони недоступні для перегляду звичайним користувачам, але доступні для інтернет-провайдерів.

До цього повідомлялося, що доступ був обмежений до ряду популярних проксі-сервісів. Коли 9-11 серпня в Білорусі пропав інтернет, за допомогою таких сервісів люди могли користуватися популярними мессенджерами, на яких координувалися дії протестуючих.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його головний опонент Світлана Тихановська – 10,1%.

Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, сталися сутички з силовиками. Раніше Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуація в Білорусі розхитують ззовні.

16 серпня після ще однієї телефонної розмови в пресслужбі Лукашенка заявили, що вони з Путіним мають намір спільно реагувати «в разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».

Згодом у ЄС заявили, що не визнають президентські вибори в Білорусі. Паралельно Захід готує пакет санкцій проти осіб, причетних до розгону протестуючих і вбивств.

20 серпня в Білорусі відкрили справу про захоплення влади опозицією. У Білорусі пригрозили Євросоюзу у відповідь заходами через нових санкцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Побажання Показати IP 22 Серпня 2020 18:06
Нехай Захід собі солі на хвіст насипле і готує гроші купувати втридорога американський зріджений газ...... А Білорусь - суверенна країна, ц нічого втручатися у її внутрішні справи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus