USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.05
  • PLN 9.90 10.12

НАТО не фіксує перекидання «вагнерівців» у Білорусь, але стежить за ситуацією, – Генсек

11 Липня 2023 14:35
НАТО наразі не фіксує жодних вагомих переміщень найманців так званої «групи Вагнера» до Білорусі.

Про це заявив журналістам генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком саміту НАТО у Вільнюсі, передає Укрінформ.

«Відповідь – ні. Поки що ми не побачили жодного розгортання чи переміщення «вагнерівських» сил до Білорусі. Але, звичайно, ми уважно стежимо за тим, що відбувається», – зазначив генсек.

Столтенберг вказав на те, що це питання має значення, зокрема, для сусідньої Литви. Він запевнив, що Альянс готовий захистити своїх членів від будь-якої потенційної загрози.

«НАТО тут. Ми готові захищати від будь-якої потенційної загрози, але поки що ми не бачили жодного розгортання «вагнерівських» сил у Білорусі», – додав він.

Читати ще: Пригожина та «вагнерівців» на території Білорусі немає, – Лукашенко

Як повідомлялося, раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що заявлене перекидання до Білорусі бойовиків ПВК «Вагнер», а також розміщення в цій країні російської тактичної ядерної зброї змінює архітектуру безпеки в регіоні.

Нагадаємо, ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин 23 червня заявив, що по його найманцях вдарили російські військові, тому оголосив, що йде «зупинити» міністра оборони РФ Шойгу.

Хоча вдень 24 червня найманці ПВК «Вагнер» дісталися до Московської області, проте зупинили свій наступ в 200 км від Москви і Пригожин розвернув колону з військовою технікою. Це стало результатом переговорів між Олександром Лукашенком і Пригожиним. За домовленістю Пригожин мав вирушити у Білорусь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Залуга Показати IP 11 Липня 2023 14:52
Гаюн написав та виклав відео де в Клінцах стоїть цілий поїзд війскової техніки в сторорону Осіповічі де база Вагнер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus