USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Росія готується до війни проти НАТО: в ISW назвали ознаки

12 Грудня 2023 10:54
Росія готується до майбутньої широкомасштабної війни проти НАТО. На підготування до цього спрямовані довгострокові зусилля армії РФ з реструктуризації та розширення.

Таку оцінку дали аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), передає ТСН.

Довгострокові зусилля російської армії з реструктуризації та розширення спрямовані на підготування країни-агресорки до майбутньої широкомасштабної конвенційної війни проти НАТО. Той факт, що Росія виділяє дорогі військово-морські ресурси до районів за межами України та Східної Європи, може бути спрямований на загрозу для Альянсу та його союзників у багатьох регіонах.

Аналітики звернули увагу: Кремль регулярно наголошує на тому, що Росія є морською державою в Тихому океані, прагнучи до рівноправного оборонного партнерства з Китаєм. Окрім того, РФ брала участь у військово-морських операціях в Охотському морі у травні 2023 року, спрямованих на стримування подальшої підтримки України з боку Японії.

Читати ще: NYT: У Європі побоюються, що у разі перемоги Трампа США можуть вийти з НАТО

Президент Росії Володимир Путін на нараді з питань економічного розвитку російської арктичної зони 11 грудня наголосив на стратегічному інтересі Росії в Арктиці. Це регіон, у якому РФ може мати намір зміцнити свій військово-морський потенціал, враховуючи нещодавній вступ Фінляндії до НАТО та майбутній вступ Швеції до Альянсу.

В Інституті також вказують, що наразі не зрозуміло, чи зможуть російські військово-морські виробники у найближчі роки ввипускати стратегічні військово-морські кораблі бажаного Кремлем масштабу та якості. Водночас Росія продовжує зусилля щодо поступової мобілізації своєї оборонної промислової бази і може вирішити зосередити ці зусилля на морських виробниках.

Читати ще: Окупанти посилюють наступи і хочуть перехопити ініціативу до виборів президента РФ, – ISW

До слова, раніше держсекретар канцелярії президента Польщі та керівник Бюро нацбезпеки Яцек Сєвєра заявив, що країни на східному фланзі НАТО повинні підготуватися до агресії Росії за три роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Іван Показати IP 12 Грудня 2023 13:21
А Нато сцекливе, трохи промочили свої штаніки.
Олександр до Іван Показати IP 12 Грудня 2023 17:47
Кого вони можуть захистити якшо там переважна більшість із хоботком у колготах ходить. Лише українська КОЗАРЛЮГИ із перегаром з рота і то постійним
відразу видно Показати IP 12 Грудня 2023 14:19
Різного роду *гАналлітики* від isw просто брехуни - бовкають те, що їм вигідно, і що наказано. А піпл хаває цю маячню не аналізуючи.
Олександр до відразу видно Показати IP 12 Грудня 2023 17:56
Узагалі то погоджуюсь. У кацапів заднє око бачить, а зуб не йме. Але, але.. На всякий випадок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus