USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Нацбанк пропонує визначити кращу монету України

30 Січня 2013 10:17
Національний банк України оголосив конкурс «Краща монета року України», повідомляє управління Національного банку України у Волинській області.

Конкурс має на меті визначити рейтинг пам’ятних монет, випущених в обіг Національним банком України, покликаний привернути увагу громадськості до мистецтва пластики та популяризувати державотворчі ідеї та цілі. Ініціатива також спрямована на з’ясування професійного рівня учасників творчого і виробничого процесу, а також покликана заохочувати художників та скульпторів до пошуку креативних ідей.

Конкурс проводиться в наступних номінаціях:краща монета року; унікальне ідейне рішення; найкраще художнє рішення.

Конкурс буде проведений у два етапи.
Перший етап відбудеться з 21 січня до 22 березня 2013 року, протягом якого шляхом голосування визначатимуться три монети, які набрали найбільшу кількість голосів у кожній номінації.
На цьому етапі організатори розглядатимуть всі пам’ятні монети України, офіційно введені в обіг Національним банком України з 1 січня до 31 грудня 2012 року. Серед них монети «350 років місту Івано-Франківську», «500 років місту Чигирину», виготовлені з золота, срібла та нейзильберу тощо.

У голосуванні можуть брати участь усі бажаючі. Для цього потрібно вчасно надіслати заповнену анкету на електронну адресу [email protected]. Анкету також можна вкинути в спеціальну скриньку в територіальних управліннях Національного банку України.

Асоціація нумізматів України також організовує проведення голосування в своїх осередках та офіційно інформує Національний банк України про його результати.

На другому етапі члени комісії шляхом таємного голосування визначають переможця конкурсу серед авторів трьох обраних монет. Результати другого етапу будуть оголошені на засіданні комісії. До складу комісії включаються фахівці Національного банку України, представники Експертної ради з питань дизайну пам’ятних монет України, уповноважені представники Асоціації нумізматів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus