USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Націоналізували бізнес російського олігарха у Вінниці вартістю понад 2 млрд

2 Вересня 2022 11:31
Служба безпеки України передала в Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, арештований у Вінниці бізнес російського олігарха вартістю понад 2 млрд грн.

Як повідомили в СБУ, йдеться про вінницьку компанію, яка спеціалізується на виготовленні побутової хімії. Її власником є російський олігарх, член політичної партії «єдіная росія».

В управління держави перейшли: корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн; готова продукція та сировина вартістю понад 500 млн грн, яка зберігалася на складах.

Читати ще: Вперше в Україні стягнули в дохід держави активи російського олігарха

Топменеджмент підприємства намагався приховати від націоналізації товарні цінності. Після початку повномасштабного вторгнення рф вони розпочали процес виведення з України активів в інтересах російського власника.

Завдяки втручанню СБУ схему було викрито та зупинено. Арешт активів відбувався у межах кримінального провадження.

Триває досудове розслідування, щоб встановити всі обставини правопорушень і притягнути винних до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus