USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Нацменшини Волині звернулися до громади

5 Травня 2014 22:15
Громадяни різних національностей визнали, що є єдиним народом України та здатні вирішувати питання міжнаціональних відносин без зовнішнього втручання.

Текст звернення до громадськості Волині ухвалили під час засідання круглого столу за участю представників національно-культурних товариств Волині на тему «Наш спільний дім - Україна», що відбувся 5 травня у Луцьку. У засіданні взяли участь представники громадських організацій нацменшин, що мешкають на території Волині. Загалом, як повідомив перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, у Луцьку мешкають представники понад 60 національностей, діють 12 громадських організацій нацменшин. Вони визнали, що наразі на Волині немає загрози для національних меншин.

«Сьогодні ми є свідками тих тривожних подій, що відбуваються в Україні. У державі склалася важка суспільно-політична ситуація. Російські війська окупували територію Автономної Республіки Крим. У східних і південних регіонах сепаратисти, підтримувані зовнішніми недружніми Україні силами, ведуть ескалацію напруженості з метою перешкоджання нормальному економічному, соціальному та політичному розвиткові нашої держави, створенню європейських умов для життя українського народу. І все це робиться під приводом, нібито порушень прав російської спільноти та російськомовних громадян України і потреби їх зовнішнього захисту з боку Російської Федерації.
Засуджуючи агресивні дії російської армії, заявляємо, що ми – громадяни різних національностей, є єдиним народом і здатні самі, без зовнішнього втручання, вирішувати питання життєдіяльності нашої держави, у тому числі й міжнаціональних відносин.

Нині в України триває боротьба з пережитками тоталітарного минулого, корупцією, хабарництвом, розкраданням національного багатства, за торжество справедливості, побудову правової і демократичної держави.

Нині в нашому краї, як і у всій країні, немає ніякої загрози для національних меншин, тим більше – для російської. Ми засуджуємо намагання ворогів української держави спровокувати національну та релігійну ворожнечу. Впевнені, що цей найважчий період існування незалежної України пройдемо у єдності, взаємопорозумінні, повазі та братній любові один до одного, незалежно від того, хто до якого етносу належить, бо всі ми сини і дочки України, вона наша спільна Батьківщина і наш спільний дім», - йдеться у зверненні, підпис під яким поставили представники національно-культурних товариств Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus