USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нацполіція затримала і відпустила 65 кримінальних авторитетів

27 Листопада 2017 14:29
Національна поліція відпустила на свободу декілька десятків кримінальних авторитетів, затриманих напередодні. Як це відбувалося пише Страна.

Як затримували

26 листопада в ресторані в Пущі-Водиці відбувалася так звана "сходка". Оперативну інформацію про це отримали правоохоронці, які і нагрянули в ресторан. За даними поліції, затримані "намагалися впливати на криміногенну ситуацію в Києві та інших регіонах".
"З'ясувалося, що більшість з них мають кримінальну біографію і відбували покарання за вчинення різних злочинів в місцях позбавлення волі", - повідомили в Нацполіціі, так і не повідомивши, який саме злочин інкримінує затриманим.

За підсумком візиту правоохоронців у відділення вирушили 65 осіб.
Під час огляду ресторану були знайдені кілька одиниць зброї, дозвільні документи на які викликали у поліцейських підозри. Тому їх вилучили для проведення експертизи.

Як відпустили

Судячи з усього, документи на зброю виявилися в порядку - в той же день 65 затриманих були відпущені.

Про це заявив начальник управління Нацполіціі Києва Андрій Крищенко. За його словами, із затриманих в даний час ніхто не знаходився в розшуку і не проходив по нерозглянутим кримінальних справах, тому всіх відпустили після відпрацювання та перевірки документів.

У поліції вже постфактум відзначили, що перевірка була "профілактичною", оскільки в деяких випадках такі зустрічі закінчуються бійками або навіть стріляниною.

Реакція соцмереж

У соціальних мережах негативно відреагували на цей випадок. Користувачі розкритикували керівництво силовиків, яке мало того, що проводить масові затримання без якихось вагомих підстав, так ще й хизується цим.

Так, екс-глава АП Андрій Портнов заявив про нездатність влади розуміти наслідки своїх дій:

"Мат в один хід - це коли ти дуже тупий і не здатний спрогнозувати, що повідомивши про затримання одразу 60 кримінальних авторитетів, тобі доведеться або дати цьому процесуальний хід або відпустити всіх і прийняти на голову відро помиїв зі звинуваченнями в корупції, продажу кримінальних справ і слабкості розуму. Бажання показати себе по телевізору завжди має другу сторону, якщо ти популіст і ідіот в одній особі".
Політик Анатолій Гриценко саркастично прокоментував новину: "По понятіям? Ордена не забули вручити?" Маючи на увазі, що не можна було відпускати авторитетів.
У свою чергу, адвокат і блогер Андрій Смирнов не погодився з іронією Гриценко - на його думку, якщо нема за що садити, то поліція зобов'язана відпускати.

"Не можу залишити без уваги раптовий сплеск лінійної мозкової активності колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка, який вкрав свого часу у армії половину самої ж армії.

Анатолій нерозважливо поставив під сумнів законність дій правоохоронців, які відпустили сьогодні незаконно затриманих напередодні в одному з київських ресторанів 65 учасників однієї вечірки, мабуть вважаючи, що всі затримані мали негайно сісти в тюрму, а в подальшому бути розстріляними.

Я сильно перепрошую, але мабуть номінація самого вченого і тупого кандидата в президенти все таки зайнята".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кіндрат Панасович Показати IP 27 Листопада 2017 16:47
450 злодіів в законі “сидять” на Грушевського в самому серці столиці і чомусь всім до цього байдуже...
Панас Кіндратович Юр Показати IP 27 Листопада 2017 17:51
Та не смішіть люди добрі: тільки тупий кінь з Колими не знає, що міліція і бандіти - єдині, а країною править кримінал - в кожному селі є смотрящій, аж до хутора із двох хат. І система налогоджена дай боже - а ну вкради щось у банди смотрящего села Козодоївка - через пів-години міліція з Києва з собаками буде і знайдуть через п´ять хвилин. Пахан Б з паханом А щось не поділили, пахан Б дав наказ купленим ним мєнтам показати хто є хто, а ви куди лізите коментувати?! Голови позносять, хоча там вже не залишилося кому зносити - бандюк на бандюку і бандюком поганяє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus