USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Науковці виявили новий ефект від вакцини проти Covid-19

19 Березня 2024 00:35
Вакцина проти Covid-19 може не лише захистити від коронавірусу, а й знизити ризик серцевої недостатності та утворення тромбів, пов’язаних із SARS-CoV-2.

У рамках дослідження науковці проаналізували дані про 10,17 мільйона вакцинованих і 10,39 мільйона невакцинованих людей у Великій Британії, Іспанії та Естонії, пише Science Alert.

Аналіз даних показав, що після врахування таких факторів, як-то вік, стать та попередні захворювання, у вакцинованих людей значно знизився ризик серцевих ускладнень та ускладнень, пов’язаних з утворенням тромбів, після перенесеного Covid-19, протягом року.

Читати ще: Вчені створили препарат, який, ймовірно, зможе полегшити симптоми тривалого COVID-19

«Наші результати, ймовірно, відображають той факт, що вакцини ефективно знижують рівень інфекції та мінімізують ризик важкого перебігу Covid-19. Ці результати можуть заохотити до вакцинації проти Covid-19 тих, хто вагається, хто стурбований потенційним ризиком побічних ефектів вакцин», – заявила науковиця Нурія Меркаде-Бесора з Оксфордського університету у Великій Британії.

Згідно з результатами дослідження, вакцинація проти Covid-19 знизила ризик утворення тромбів у венах на 78%, в артеріях – на 47%, а ризик серцевої недостатності – на 55% протягом перших 30 днів після інфікування порівняно з людьми, які не були вакциновані.

Попри те, що з часом ці показники знижувалися, на 181-365 день вони все ще становили 50%, 38% і 48% відповідно.

Читати ще: Вчені пов'язують важкий перебіг COVID-19 з грибковими організмами

«Захисні ефекти вакцинації узгоджуються з відомим зниженням тяжкості захворювання, але нам потрібно провести більше досліджень, щоб зрозуміти ефекти бустерної вакцинації в різних групах населення», – підсумувала Меркаде-Бесора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus