USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Навальний загинув від поступового отруєння малими дозами, – ЗМІ

19 Лютого 2024 10:19
Олексія Навального повільно отруювали в ув’язненні, починаючи із серпня 2023 року.

Про це із посиланням на власні джерела у Слідчому комітеті Росії та оточенні Навального повідомило російське опозиційне видання Sota, передає Еспресо.

«За словами двох високопоставлених джерел у СК, які підтверджують повідомлення один одного, основним «лобістом» вбивства Навального був голова СК Олександр Бастрикін. Він мав особисту ворожість до політика ще з часів розслідування Навального про нього від 2012 року. Надалі Бастрикін неодноразово підтверджував своє ставлення до Навального віршами, які під псевдонімом публікував у інтернеті.

Після арешту Навального, стверджують джерела, Бастрикін вимагав санкції Путіна на вбивство Навального в колонії, в результаті заручившись підтримкою голови ФСВП (Федеральної служби покарань Росії, – ред.) Аркадія Гостєва. Останній, за даними джерел, погодився з Бастрикіним, зокрема через численні публікації постів Навального під час його ув’язнення. Паралельно з цієї причини було порушено кримінальну справу проти адвокатів Навального», – зазначає Sota.

Як наслідок, у відповідь на звернення Бастрикіна та Гостєва «в серпні 2023 року Володимир Путін дав дозвіл на повільне отруєння Олексія Навального як подарунок на 70-річчя Бастрикіна», наголошують журналісти.

Свій день народження Бастрикін святкує 27 серпня. Зараз йому 70 років.

«Згідно із початковим планом, передбачалося, що політик помре від проблем серцево-судинної системи до кінця 2023 року, проте смерть настала лише 16 лютого», – пише видання.

Як стверджує джерело видання в оточенні померлого політика, з колонії він передавав власні занепокоєння щодо того, що, на його думку, він «отримує якусь отруту».

«На думку біохіміка, з яким поговорила «Сота», якщо інформація про тромб, від якого помер Навальним, є вірною, йтися могло про будь-яку речовину-коагулянт, яка в умовах нестачі води в колонії та режиму тортур неминуче вела до загущення крові і, як наслідок, смерті», – підсумовується в матеріалі видання Sota.

Перед цим російська еміграційна «Нова газета. Європа» розповіла, що тіло Олексія Навального нібито вкрито синцями. Це може бути і після побоїв, і внаслідок судом, викликаних дією отрути.

Близьким Навального відмовляються показувати та віддавати його тіло. За останніми офіційно не підтвердженими даними, воно у Салехарді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Альоша Показати IP 19 Лютого 2024 10:48
Він так і не зрозумів чий Крим
Марія Показати IP 23 Лютого 2024 09:35
Він думав що це Бутерброд

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus