USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Навчаються у дві зміни: чому в Заборолі не можуть добудувати шкільний корпус

2 Лютого 2021 17:16
Учні Заборольського ліцею навчаються у старенькому приміщенні в кілька змін. Ще чотири роки тому школу вирішили оновити та добудувати один корпус, однак роботи тривають досі.

Справа у тім, що з державного бюджету на добудову навчального закладу місцеві не отримали жодної копійки, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Школа у селі Забороль унікальна. Тут є зоокуточок, а на території освітнього закладу, на земельних ділянках, діти проводять досліди, вирощують екологічним способом овочі, а потім пишуть науково-дослідні роботи.

«Раніше у нас, крім живого куточка, де проживають зараз мешканці, ще були і коні. І за рахунок цього ми обробляли землю, яка є за територією школи, – розповідає директорка школи Ірина Приймачук. – Незважаючи на те, що це сільська школа, наші дітки є постійними призерами різноманітних конкурсів, турнірів, олімпіад на обласному, всеукраїнському рівнях. І у нас дуже багато спортсменів. Наші діти займаються футболом, навіть їздили у Білорусь, і на рівні України постійно займають призові місця».
Однак для школярів, які проживають у віддалених від Забороля селах, є проблема з доїздом. В період карантину перед учнями постав ще один виклик – дистанційне навчання. Не у всіх селах є якісний інтернет, та й не всі сім’ї мають необхідну для навчання в онлайні техніку.

«Коли у сім’ї, наприклад, троє діток, а один ноутбук чи один телефон, то треба по черзі виконувати домашні завдання. Відповідно, не кожен має можливість вийти на платформу і підключитися у зумі. Також буває дуже багато проблем з інтернетом», – констатує директорка ліцею.

У Заборольському ліцеї навчається понад чотириста учнів. Нині школа переповнена майже удвічі. Діти змушені навчатися у дві зміни.

Аби залагодити цю проблему, ще у 2018 році з обласного бюджету виділили кошти на добудову старого приміщення та розпочали будівництво. Відтоді минуло три роки, а роботи ще не завершили. То коштів недостатньо, то карантин став на заваді.

Та вже цьогоріч будівництво обіцяють відновити. Бо ж після приєднання до Луцької громади з бюджету міста на добудову школи виділили три мільйони гривень.

«Для добудови нового корпусу потрібно 28 мільйонів, тому що весь кошторис складає 60 мільйонів гривень, – зазначає староста Заборольського округу Луцької ТГ Валерій Боярський. – Він включає в себе реконструкцію і ремонт приміщення старої школи. Є повне порозуміння з міською владою».

Староста цієї громади додає: якби на будівництво школи виділили гроші з держбюджету, то уже 1 вересня цього року школярі могли б сісти за парти та розпочати навчання у новому приміщенні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus