USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Навесні в Україні висадять 200 мільйонів дерев

22 Березня 2023 00:25
Цією весною в Україні запланували висадити не менше 200 млн сіянців, зокрема й на деокупованих територіях.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець у Фейсбуці.

За його словами, під окупацією опинилося майже півмільйона га українського лісу.

«Ми не маємо доступу і не знаємо, що там відбувається, але ми точно знаємо, що зможемо відновити їх у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Зелена країна». Тепер завдання цієї програми – не лише створення нових лісів, але й відновлення знищених. Лісівники вже виконали її на понад 24% і не збираються зупинятися на досягнутому», – заявив міністр.

Стрілець наголосив: знаково, що саме в Міжнародний день лісів в Україні офіційно стартує весняний сезон висадки дерев. Цією весною запланували висадити не менше 200 млн сіянців, зокрема й на деокупованих територіях.

«Окупант має зрозуміти, що ліс для українців не просто ресурс, а наш дім. Це не паливо й не паркінг для танків. Це домівка для 80% світового біорізноманіття, поглинач викидів від транспорту та промисловості. А ще важливий захист для боротьби з кліматичною кризою. Ми прагнемо до сталого лісокористування. Наша мета – лісові масиви не плантаційного типу, а максимально наближені до природних», – відзначив посадовець.

Він також додав, що міністерство захисту довкілля та природних ресурсів спільно з екоспільнотою працює над забороною використання інвазійних видів дерев при створенні лісів. Відповідний наказ найближчим часом подадуть до Мін’юсту для реєстрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Психіатр Показати IP 22 Березня 2023 08:32
Щодня дивлюся на лісоповал на Волині. Були поляки, німці, совєти але такого бардака не було. Якась орда і усі на це дивляться разом з депутатами, прокуратурою, владою, людьми - це діагноз чи ви усі при розумі? Це не дерева треба САДИТИ
агроном Показати IP 22 Березня 2023 09:01
Краще б цибулю висадили!
пес Патрон Показати IP 22 Березня 2023 15:16
А ви можете українці догадатися - Хто винен? Цікаво чи хватить розуму в патріота українця?
Микола Степанович Показати IP 23 Березня 2023 07:31
Садити треба тільки не дерева

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus