USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Навіки 26: на Турійщині попрощалися з Героєм Богданом Кураном

3 Вересня 2023 20:16
Сьогодні у селі Поляна на Волині в останню путь провели 26-річного захисника Богдана Курана, який помер 29 серпня у київському шпиталі внаслідок поранення, отриманого 25 липня на Запорізькому напрямку.

Про це повідомили в Турійській громаді.

«Двадцять шість… Для нашого земляка Богдана Курана це був час мрій і сподівань, час реалізації своїх планів. За плечима – навчання на реабілітолога. Попереду – бажання зробити щось корисне та важливе. Скромний, дещо сором’язливий, неймовірно добрий і в той же час активний, особливо у спорті.

Неможливо прийняти такі важкі втрати, коли війна забирає цвіт нації, тих, хто мав би будувати нашу країну… Надто дорога ціна, яку ми не маємо права забути. Пам’ять і спільна боротьба на всіх фронтах – наш борг перед воїном та його сім’єю», – йдеться у дописі.
Наприкінці грудня минулого року Богдан став на захист країни. У боях зі звільнення українських сіл на Запорізькому напрямку отримав важке поранення. Майже місяць лікарі боролися за життя воїна та, на жаль, не судилося.
Важка втрата для мами, сестер, брата, племінників, родини, друзів, односельців, побратимів, Турійської громади – усіх, хто прийшов віддати шану Герою та провести його в останню земну дорогу.
За душу загиблого Сина України піднеслася спільна молитва у храмі Архангела Михаїла в селі Новий Двір.

Поховали Захисника України у рідному селі Поляна з усіма військовими почестями. На його честь прозвучали Державний Гімн та військовий салют. Багатоголоссям розірвало небесну тишу тричі «Слава!!!»

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus