USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Навіки 30: у Ковелі попрощалися з воїном Дмитром Павліковським

4 Січня 2024 17:25
Ковельська громада знову у жалобі. Сьогодні ковельчани попрощались з воїном, захисником, патріотом Дмитром Павліковським. Йому назавжди — 30.

Третину свого короткого життя чоловік прожив з війною, адже був кадровим військовим, служив за контрактом з березня 2014 року, інформує Ковельська міськрада.

Дмитро — з родини військових. Його батьки приїхали сюди з містечка Кам’янка-Бузька, що на Львівщині. Тут він ходив у Вербську школу, закінчив професійно-технічне училище №5. Свою дружину Галину Дмитро зустрів також тут. Згодом одружились, у них народилась донька Емілія, якій зараз всього лише три роки.

Своє останнє бойове завдання Дмитро виконував 31 грудня 2023 року. Внаслідок трагічного ДТП молоде життя обірвалось. Плани на майбутнє, зустрічі з друзями — все перекреслила війна, яка щодня розлучає людей, приносить трагедії в українські домівки, руйнує міста та села.

“Три тижні тому ми у Ковелі провели в останню земну дорогу офіцера Назарія Бодняка — молодого воїна. Вони з Дмитром були друзями. Обоє вже були одружені, у них донечки мають однакове імʼя – Емілія, але тепер вони ростимуть без тат, – зазначив міський голова Ігор Чайка під час громадянської панахиди. – Коли мене запитують, за що ми боремось, я згадую слова Вінстона Черччиля: “Перестанемо воювати — тоді зрозумієте”. Саме завдяки таким хлопцям, як Дмитро, Назар, десяткам Героїв нашої громади, які віддали своє життя за нас з вами, за Україну, тисячам захисників, які тримають фронт, наша держава має майбутнє. Ми повинні бути достойними їх пам’яті. Вічна шана Дмитру Павліковському, щирі співчуття родині”.

Для Дмитра захист України був покликанням, справою життя. Про це говорив командир військової частини, в якій служив загиблий, Олег Коцура.

“Ми пам’ятаємо, яким він був – справжній патріот, вірний захисник, надійний товариш, добрий, чуйний, справедливий. Пишаюсь, що мав змогу свого часу потиснути йому руку”, – зазначив він.

Побратим і кум Андрій Ревчук додав, що таких, як Дмитро, називають “золота” людина.

“Дмитро Павліковський за свої три десятки років, які прожив на цій землі, залишив добрий слід, хорошу пам’ять. Але він би ще стільки міг зробити. На жаль… Вічна шана і слава воїну!” – йдеться в повідомленні.

Поховали Дмитра Павліковського на Алеї Героїв міського кладовища.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині. Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus