USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Навіщо Міноборони 25 тисяч гектарів волинського лісу

8 Квітня 2016 20:30
Міноборони на Волині хоче вести лісове господарство, переконує депутат обласної ради Віктор Козак. Для цього відомство хоче взяти 15 тисяч гектарів лісу, додатково до 10 тисяч гектарів під авіаполігоном «Повурськ».

Про це стало відомо під час позачергового засідання четвертої сесії обласної ради 7 квітня.

Нагадаємо, декілька років на Волині тривали судові справи щодо території авіаполігону «Повурськ». Свого часу, розповів депутат, лісокористувачем 10 гектарів лісу було підприємство СЛАТ «ТУР». Згодом цю територію повернули в користування Ковельського лісового господарства. А пізніше 10 тисяч гектарів лісу повернули Міноборони.

«Практично 40% Ковельського лісгоспу відійде під військовий полігон. Минулого року, згідно з інформацією сільського голови, там провели 48 бойових навчань. Цього року - 8. Коли ці землі були у відомстві держлісгоспу, жодних перешкод не чинилося» , - повідомив Віктор Козак.

Він переконує, що в/ч А 1547, яка, до слова, підпорядкована Вінниці, хоче зареєструвати цю ділянку не для бомбоскидань, а для ведення лісового господарства. І додатково в Міноборони для цього хочуть взяти ще 15 тисяч гектарів лісу у Маневицькому і Камінь-Каширському районах.

У підсумку, депутат поросив представників обласної влади допомогти повернути 10 тисяч гектарів лісу в користування Ковельського лісгоспу, а профільну депутатську комісію - вивчити це питання.

Депутати запит колеги підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
волиняка Показати IP 8 Квітня 2016 21:48
За Володимиром,як їхати на Устилуг з правої сторони від траси кілометрів приблизно з п"ять є село Ворчин. І перед цим селом направо і наліво ліс міністерства оборони.Керує цим лісом директор,(а їх вже помінялось за двадцять років напевно штук із двадцять) Луцького військового лісництва і разом ДОКу,якого вже нема із часів розвалу Союзу. Лісу практично вже нема.Там де вирізали,поросла поросль (бо відновлення ніхто не проводив і не проводить), можуть розводитись дзіки і чорти.Ліс привозять на ДОК,перевантажують на інші машини, які вже тут чекають і відправляють тільки їм відомо за яким маршрутом.Ось для чого потрібний ліс МО.Скажіть,який з військового лісівник,який вміє ростити і берегти ліс?!НОНСЕНС!
555 Показати IP 9 Квітня 2016 06:55
ліс подеребанять львівським генералам на дачі як завжди було
Сераховичі до волин Показати IP 9 Квітня 2016 09:07
і з цими тисячами гектарів буде таке саме! військові не можуть.не хочуть і ніколи не будуть вести будь яке господарство! Тут як варіант-дармові кошти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus