USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Лікарка розповіла про симптоми COVID-19 у дітей

2 Квітня 2021 14:27
Симптоми початку коронавірусної хвороби – дуже різноманітні. Для COVID-19 характерні не лише підвищена температура та кашель, а й шлунково-кишкові розлади. Про це розповіла медична директорка Чернігівської обласної дитячої лікарні Ольга Іванова, пише «Суспільне».

«Це не тільки підвищення температури, не тільки респіраторні синдроми – задишка і все інше. Багато дітей, які надходять до інфекційного відділення, як кишкові хворі, а потім під час обстеженні з’ясовується, що це насправді був «ковід», – розповіла Ольга Іванова.

Лікарка радить батькам, які помітили симптоми таких розладів у дітей, робити тести на коронавірус, адже діти також важко хворіють на COVID-19.

«Зараз є такий термін як «довготривалий ковід» або «постковідний синдром». Найбільш небезпечний – «мультисистемний запальний синдром», яким хворіють діти, і хворіють тоді, коли вірус вони вже не виділяють. Діти важкі, дуже висока лихоманка, у них уражуються фактично всі органи і системи – легенева, серцева система, нирки, центральна нервова система. Дуже тяжкі висипання. Щоб батьки не думали, що якщо це дитина, то вона тільки легко хворіє на COVID-19», – сказала фахівчиня.

Нещодавно у Чернігівську обласну дитячу лікарню госпіталізували у важкому стані двох дітей із Ніжина. Наразі в інфекційному відділенні медзакладу перебувають 9 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мама Показати IP 2 Квітня 2021 14:48
Тоді я не розумію логіки влади: якщо школа йде на карантин, то молодші класи і садочки лишаються на відвідуванні. Нащо? якщо діти хворіють теж важко
Хак мозку до Мама Показати IP 2 Квітня 2021 15:46
Владі взагалі на нас всіх по барабану!
лучанка до Мама Показати IP 2 Квітня 2021 16:41
в Луцьку треба дистанційне навчання. чого чекають...
Саша до Мама Показати IP 2 Квітня 2021 18:01
Так а що школи? Гляньте в любий двiр багатоповерхiвки, там що дiтей, що батькiв без масок на кожнiй лавцi i площадцi, ну хворiють, ну помирають, ну в лiкарнях мicць нема а скоро i лiкарiв не буде, то що тепер, дома сидiти?
лучанин Показати IP 2 Квітня 2021 22:46
Всі навчальні заклади Луцька потрібно терміново переводити на дистанційне, бо буде катастрофа!!! Чому ніхто нічого не робить, хто буде відповідати за втрати людей?!!! Медиків пошкодуйте, вони теж живі люди!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus