USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Навіть в умовах війни потрібно дбати про оздоровлення та відпочинок дітей, – нардепка з Волині

12 Червня 2022 06:07
Навіть в умовах війни потрібно дбати про оздоровлення та відпочинок дітей, – Ірина Констанкевич

Війна внесла суттєві корективи у звичне життя. Але потреби дітей лишаються незмінними: літо – пора оздоровлення.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» говорили з народною депутаткою з Волині Іриною Констанкевич.

«На жаль, дитячі табори в Україні станом на сьогодні не запрацювали. І відповідь на це питання відтерміновано до кінця червня. Цим мала би опікуватись Національна соціальна сервісна служба…. Зокрема напрацювання розумних, відповідальних з погляду безпеки варіантів оздоровлення дітей. В Україні, де це можливо, області Карпатського регіону, і за кордоном», – зазначила Ірина Мирославівна.

Із її слів, вимоги до таборів, які обговорили на координаційному штабі 24 травня, на жаль, змушують чиновників визнати, що придатних таборів немає. Адже у жодному таборі немає бомбосховища, укриттів

на випадок повітряної тривоги. Є проблема з транспортом, коштами.

«Ми вважаємо, що навіть в умовах війни потрібно шукати шляхи дотримання ЗУ «Про дитячий відпочинок і оздоровлення» заради дітей, їхнього майбутнього і майбутнього України, – переконана Ірина Констанкевич. – Першочергово потрібно забезпечити функціонування різноманітних дитячих таборів – і приватних, зокрема в західній Україні, де безпекові умови кращі. Адже ті регіони, де діти раніше оздоровлювались (Херсонська, Запорізька області), тепер зони небезпечних бойових дій».

Читати ще: На відпочинок за кордон цьогоріч вивезуть сотні тисяч українських дітей, – Мінсоцполітики

Вона пропонує комунікувати з урядами іноземних держав, аби українці мали змогу оздоровлюватися за кошти благодійників, донорів, неурядових організацій країн, які підтримують Україну.

Ірина Констанкевич наголошує: діти мають оздоровлюватись. Особливо ті, хто із Запорізької, Київської, Сумської, Черкаської, Чернігівської, Харківської областей. Вони найбільше відчули на собі небезпеки для життя й здоров’я.

«Дітям необхідно відновитись, перепочити та набратись здоров’я. Механізми ЦОВВ мають бути розроблені негайно. Дистанціюватись від проблеми не можна», – вважає народна депутатка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus