USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Найбільш радіоактивні на Волині дари лісу та молоко, – фахівці

9 Грудня 2008 16:34

На Волині функціонує 26 лабораторій, у яких здійснюється радіаційний контроль за вмістом шкідливих речовин у продуктах харчування. Про це під час зустрічі керівництва ОДА з ліквідаторами аварії на ЧАЕС розповіла завідувач радіологічного відділення Волинської обласної санепідемстанції Ольга Гусєва, – 9 грудня інформує репортер «Волинських Новин».
На Волині дослідження на вміст радіоактивних речовин у грунтах проводиться з 1978 року, – розповів директор Волинського обласного центру «Облдержродючість» Микола Зінчук.
Наразі в області функціонує 36 контрольних ділянок, де здійснюються досліди. За період з 2006-2008 років обстежено 90 тисяч гектарів грунтів у Маневицькому, Камінь-Каширському та Любомльському районах Волині. Стан радіаційного забруднення в області стабільний, – запевнив фахівець.
Проте, за словами пана Зінчука, наразі невирішеними залишаються питання заборони вирощування культур на забруднених територіях, перевірка продуктів харчування в особистих господарствах, паспортизація пасовищ, на яких пасеться худоба та детальніше обстеження лісів та водойм.
До слова, Ольга Гусєва розповіла, що на Волині функціонує 26 лабораторій, у яких здійснюється радіаційний контроль за вмістом шкідливих речовин у продуктах харчування. Цьогоріч із більш ніж 38-ми тисяч перевірок у 602 випадках спостерігали перевищення вмісту радіоактивних речовин у продуктах. Найбільше ж, за словами фахівця, перевищень спостерігається у молоці та дарах лісу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus