USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Найбільше повітря Луцька забруднюють «Жигулі»? ВІДЕО

17 Жовтня 2008 10:35
З-поміж десяти затриманих автомобілів із підозрою на понаднормові викиди оксиду вуглецю (СО) в атмосферу сім  було марки «Жигулі». І лише одного водія з цього приводу оштрафували, – повідомляє 17 жовтня репортер «Волинських Новин».
ДАІ разом із екологічною службою Луцька 16 жовтня проводили останні у цьому році виміри викидів вихлопних газів у повітря. Як розповів старший держінспектор Державної екологічної інспекції у Волинській області Анатолій Франчак, за місяць у рамках акції «Чисте повітря» затримали більш ніж двісті автомобілів та оштрафовано близько тридцяти водіїв.
За словами пана Франчака, більшість водіїв стверджують, що паливна система у їхніх авто працює досить справно і причиною порушення є неякісне пальне, що продається на місцевих автозаправках. Те ж саме стверджував оштрафований власник авто.
Начальник відділу екології у Луцькій міськраді Борис Сорока зазначив, що акція «Чисте повітря» має позитивні результати. «Якщо минулого року показник кількості оштрафованих водіїв становив п’ятнадцять відсотків, то цього року – десять», –  зазначив Борис Сорока.
Довідково:
Згідно із нормативами, допустимий вміст оксиду вуглецю у вихлопних газах не повинен перевищувати показник 3,5%. Проте винятком є автомобілі, що були введені в експлуатацію раніше 1986 року. Їхній ліміт – 4,5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus