USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рекордний хабар: керівникам НАБУ та САП пропонували $6 млн за закриття справи ексміністра Злочевського

13 Червня 2020 13:59
Найбільший хабар в історії України у розмірі 6 мільйонів доларів намагалися заплатити керівникам НАБУ та САП за закриття справи проти колишнього міністра екології Миколи Злочевського.

Про це на брифінгу повідомили директор НАБУ Артем Ситник та очільник САП Назар Холодницький, пише Бабель.

За їхніми словами, хабар призначався керівникам правоохоронних органів для того, аби була закрита справа проти колишнього міністра екології Миколи Злочевського. Вона стосувалася сприяння заволодінню коштами стабілізаційного кредиту НБУ, виданого Реал Банку.

Хабар же був поділений на частини: 5 мільйонів доларів призначались керівникам НАБУ та САП, а ще 1 мільйон доларів – посереднику. Загалом у справі затримали трьох людей, серед них і перший заступник голови Державної податкової служби Києва Микола Ілляшенко.

«Чому був такий поспіх? Тому що завтра у пана Злочевського день народження, і був план досягти максимального результату – закрити кримінальне провадження та забезпечити повернення Злочевського до України», – розповів Ситник.

Увечері 12 червня Національне антикорупційне бюро затримало «праву руку» одного з колишніх високопосадовців, який пропонував директору НАБУ та очільнику САП хабар у $6 мільйонів за закриття справи проти нього.

Наприкінці вересня минулого року колишній генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура закрила три провадження проти Злочевського
. Справи стосувалися ухилення від сплати податків, відмивання коштів та розкрадання державних ресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
007 Показати IP 13 Червня 2020 14:29
Та не тіште себе думкою ! То сума найбільшого хабаря, який запрононували, але не зрослось ! Я думаю, шо фігурують набагато більші суми, як той хабар у сдєлках, де всьо зрослось, але нє пойман - нє вор ! Оцініть статки, декларації декого із власть імущих, а потім методом дедукції і смекалки голови сільради - все стане ясним, як божий день !
Бульба Показати IP 13 Червня 2020 22:30
За що гинуть хлопці на сході??? Щоб захищати маєтки і майно!!! Кого??? Ви подивіться як вони грабують Україну!!!
Український патріот Показати IP 13 Червня 2020 22:50
Може то Путін підкинув?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus