USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Найбільший український артпроєкт «Космогонія», який створюють в Луцьку, презентували у Вашингтоні

16 Липня 2023 21:43
Найбільший український артпроєкт «Космогонія» презентували у США 14 липня.

З 14 до 22 липня в Українському домі у Вашингтоні триває виставка «Космогонія: українська Візія», де громадськості представлено репліки фрагментів найбільшої картини у світі. Відкриття виставки відвідала Посол України в США Оксана Маркарова, яка звернулася до відвідувачів з вітальним словом.

Живописне полотно площею 2000 квадратних метрів (висота – 10 м, а ширина – 200 м) на космогонічну тематику – це частина українського артпроєкту, ідея якого належить фундатору Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, куратору проєкту Віктору Корсаку. Цей проєкт пропонує унікальне українське бачення історії створення та розвитку планети, а також прогнозування майбутнього людства. «Космогонія» породжує діалог, ставить актуальні питання та є найбільшим мистецьким проєктом України у часи державності.
Автор «Космогонії» – видатний український митець Петро Антип, який почав працювати над картиною з листопада 2022 року. Це мистецьке дійство триватиме понад 3000 годин – 18 місяців поспіль – і стане найбільшим у світі перформансом.
Читати ще: «Смислів не бракує. Потрібні символи»: у Луцьку художник з Горлівки створює найбільшу в світі картину

Проєкт «Космогонія» представляє синергію різних видів мистецтва: живопису, графіки, скульптури, фото- й відеоарту, музики та перформансу, доповненої та віртуальної реальності. Це унікальний український варіант мистецтва майбутнього, якому немає аналогів на планеті. За своєю суттю «Космогонія» – це картина від українців для всього світу про весь світ, оскільки в сюжеті лежить історія створення Всесвіту від великого вибуху та розвитку цивілізації до наших днів.
Назва проєкту походить від грецького слова «народження». Полотно складатиметься з понад 600 фрагментів, кожен з яких є окремим артоб’єктом.
«Космогонія» має величезне національне значення і її вже можна вважати культурною спадщиною України.

Проєкт вже було презентовано в Європі, у німецькому місті Патерборні. Тепер на черзі – США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus