USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Найбільший вуз Волині включив до наглядової ради запорізького екс-регіонала

12 Вересня 2017 10:38
До складу наглядової ради СНУ імені Лесі Українки прийняли екс-депутата Запорізької міської ради від Партії Регіонів Дениса П’ятигорця, який нині є прес-секретарем нардепа-олігарха Степана Івахіва. Експерти в таких діях вбачають банальну спробу використати адмінресурс та, зокрема студентів, під час майбутніх виборів міського голови Луцька.

9 вересня у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбулася урочиста інавгурація нового навчального року, під час якої офіційно представили нового голову наглядової ради Лесиного вишу - нардепа з «Волі народу», бізнесмена Сергія Мартиняка.

А уже в понеділок «Волинська газета» опублікувала повний список усієї ради вузу, секретарем якої став депутат облради, екс-заступник голови облдержадміністрації та колишній перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, Надзвичайний і Повноважний Посол України, почесний професор СНУ Олександр Моцик, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця, директор Інституту літератури НАН України, академік, почесний доктор СНУ Микола Жулинський, головний редактор газети «День» Лариса Івшина, перший заступник секретаря РНБОУ, генерал-полковник Михайло Коваль, президент Національної академії педагогічних наук, академік, почесний доктор СНУ Василь Кремень, депутат облради, підприємець Роман Микитюк, гендиректор групи компаній «Модерн-Експо» Петро Пилипюк, громадський та освітній діяч, кандидат історичних наук Василь Токарський, український футболіст, уродженець м. Луцька Артем Федецький, гендиректор ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», кандидат економічних наук Ігор Чорнуха і голова ради МГО «Волинське братство» Сергій Шевчук.

Проте поява в цьому переліку однієї особи викликала чимало питань та дискусій серед студентів і професорсько-викладацького корпусу вишу. Йдеться про запорізького екс-регіонала, помічника нардепа-олігарха Степана Івахіва - Дениса П'ятигорця. Свого часу вищезгаданий «діяч» у місцевих ЗМІ заявляв про те, що увійшов до партії Януковича «з великим задоволенням» і казав, що з «партією слід бути разом - і в горі, і в радості». Пригадується і той факт, що роботодавець П’ятигорця олігарх Степан Івахів свого часу голосував за «диктаторські закони 16 січня» 2014 року, які спричинили масові протести, а потім – розстріли мітингувальників на Майдані.

Виникає логічне запитання про доцільність присутності такої одіозної особи у складі наглядової ради волинського вузу, до якого Денис П'ятигорець не мав і не має жодного відношення, і чому такими суперечливими призначеннями адміністрація вишу дискредитує не тільки себе, а й студентів та викладачів, котрі тут навчаються і працюють.

Варто також додати, що цей екс-депутат партії Азарова-Януковича потрапив у наглядову раду СНУ від благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині», який олігархічна група «Континіум» використовує для масового підкупу виборця на рідному для нього мажоритарному виборчому окрузі №21 з центром у місті Ковелі. Чому в одіозного екс-регіонала з'явилися інтереси у Луцьку і тим паче у волинському виші?

Студенти побоюються, що Дениса П'ятигорця, якого позиціонують як блоґера і досвідченого політтехнолога, спробують використати у розпочатій «Континіумом» брудній грі за крісло Луцького міського голови у якості адмінресурсу. Зауважимо, що таким же чином діяв режим Януковича напередодні усіх виборів. Можливо тому навесні цього року олігарх Степан Івахів очолив наглядову раду Луцького національного технічного університету.
Колаж з мережі
Колаж з мережі
Такої ж думки і експерти. Зокрема, депутат Волинської облради та політолог Володимир Кучер бачить у цих подіях ніщо інше, як спробу використати електоральний потенціал обох вузів під час виборчого марафону, де навіть найбрудніші технології можуть бути виправдані і схвалені командою колишнього регіонала.

«Олігархи спробують використати студентів обох вузів у якості “гарматного м’яса” на виборах», - зазначив політолог.

На його думку, адміністрація вузу мала б ретельніше перевіряти біографію осіб, яких включає до такого поважного представницького органу вузу.

«І якщо вже виявили такі темні плями з минулого, адміністрація мала б оперативно відреагувати і відразу виключити цього посіпаку режиму Януковича, аби не ганьбити добре ім’я університету», - резюмує він.

Інформаційне агентство Волинські Новини двічі намагалось отримати коментар з приводу призначення запорізького екс-регіонала П’ятигорця членом наглядової ради у ректора СНУ Ігоря Коцана, проте його телефон не відповідав. Редакція готова опублікувати його коментар з цього приводу, якщо він погодиться його надати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Таки Да Показати IP 12 Вересня 2017 10:44
Гроші не пахнуть..Коцан рулить!
Лучанин Показати IP 12 Вересня 2017 11:10
Майже вся наша теперішня влада є екс-регіоналами. Івахів сам ішов на вибори від Партії Регіонів. І що тут дивного, що його заступник екс-регіонал?
! до Лучанин Показати IP 12 Вересня 2017 11:23
На процентів 90, всі з ригів або з їх васалів і сателітів. І всі родом з камцамола.
Лєна Показати IP 12 Вересня 2017 11:35
Деня, з таким деб?льним ліцом тобі дєнєг ніхто не дасть!
Що тут Показати IP 12 Вересня 2017 11:37
скажеш, яке їхало таке здибало. Гляньте на цю жирну вгодовану свиню, про яких студентів він може думати, якщо у цього поца крім поїсти нема більше проблем
туман Показати IP 12 Вересня 2017 11:44
Якщо є ТОКАРСЬКИЙ ВАСЯ то чому немає ЗАБУЖАНА Потрібно спитати у ІГОРКА
Педро-Анатоль Показати IP 12 Вересня 2017 13:30
І як тепер нам жити з цим? Шош то робиться?
СКАЙ Показати IP 12 Вересня 2017 15:22
усі чесні і і порядні як на підбір
ЧЕчелюк Показати IP 12 Вересня 2017 15:31
Денис, ти хворобливий бляхер, а не інтернет блогер! Микола Панасюк у "Вільній думці" і то цікавіше писав... хоча йому спалили машину згодом.. але у тебе все життя ще попереду
Тим, що життя попере Показати IP 12 Вересня 2017 17:21
Саме їм сьогодні потрібно не тільки писати а,й думати, зважувати і голосувати розумом вибираючи кандидата, а не тих прихованих регіоналів, яких знову висуватиме влада і" Континіум" Студентство не настільки тупе, що буде підкоряючись волі керівництва вузу, що слугує високопосадовцям, наступить на ті самі граблі. Без сумніву - спрацює мудрість і зворотній процес.
проффесор Показати IP 13 Вересня 2017 07:30
Токарський?! Освітній діяч!? Кандидат історичних наук?! Ви мене приємно здивували. Знаю його як офіціанта (він ним і залишився), боржника усьому світу, руйнівника "Західінкомбанку", злісного неплатника податків... Тобто, вкрай непорядну людину. Росте. Є сподівання, що піде вище і буде прописувати для України імунітет у віденських конвенціях. В що перетворив один з ведучих університетів України фарбований Коцан!? Візьми ще до себе, бл*, балабеника. Проректором по цілковитому знищенню вузу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus