USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині утримується найвищий клас пожежної небезпеки

28 Серпня 2015 08:50
Лісівники Волині звертаються до населення: не спалюйте сухої рослинності, стерні! Це може обернутись лихом і для природи, і для людини.

Нещодавно лісові пожежі трапилися на територіях Прибузького, Поліського, Маневицького, Цуманського держлісгоспів, підприємства “Камінь-Каширськагроліс”.

Як правило, найпоширенішою причиною загорянь лісових масивів можна вважати людський фактор, пов’язаний із недотриманням протипожежних правил та необережним поводженням з вогнем. Та разом з тим пожежі мають місце і з причини навмисних підпалів або ж спалювання стерні, сухої рослинності на полях, сільгоспугіддях.

Варто пам’ятати: суха вітряна погода вкрай негативно впливає на ситуацію з пожежами. Вітер сприяє поширенню вогню, внаслідок чого може постраждати не тільки природа, а й людина. Гіркий доказ цьому — випадок, що трапився в одному з районів області. Господар вирішив спалити солому на полі… З допомогою вітру вогонь перекинувся на сусідній ліс, внаслідок чого виникла лісова пожежа, а сам господар, отруївшись продуктами горіння, помер у лікарні.

Головний спеціаліст відділу охорони і захисту лісу облуправління Петро Романуха нагадує про те, що на Волині утримується найвищий клас пожежної небезпеки. Про це слід пам’ятати усім, в тому числі й господарям під час збору врожаю на полях. Лісівники вкотре закликають волинян дотримуватися правил протипожежної поведінки в лісі, не розпалювати вогнищ і в жодному разі не спалювати сухої рослинності, соломи, стерні на полях! За недотримання вищезазначених норм законодавством передбачена відповідальність. І дуже шкода, коли за свою необдуману поведінку люди розплачуються власним здоров’ям, а іноді — і життям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
микика Показати IP 28 Серпня 2015 09:25
ну хто смiливий ану запали сiрника вся волинь заревом стане
лєший Показати IP 28 Серпня 2015 10:07
А як же Колки? Чи Ребери приховали.
Анонім Показати IP 28 Серпня 2015 10:22
завтра на шашлик поїду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus