USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Найдорожче у світі. Україна розмістила євробонди на $2 млрд під рекордні відсотки

26 Жовтня 2018 12:02
Україна розмістила два випуски єврооблігацій на загальну суму близько $ 2 млрд, але прибутковість їх була рекордно високою для України: для 5-річних паперів вона склала 9%, 10-річних - 9,75% річних, пише «Інтерфакс».

Експерти відзначають, що вартість цього розміщення для України є найвищою в світі за останні місяці серед країн, що розвиваються (EM). Про це, зокрема, пише Андрій Блінов у Фейсбук.

«Всупереч скептичним очікуванням, попит був вельми сильним, книга замовлень потягнула під $5 млрд, тобто в два з половиною рази більше пропонованого.

Дохідність 5-річних паперів — 9%, 10-річних — 9,75% річних. Дорожче суверенних розміщень країн ЕМ в цьому році немає: всі інвестори розуміють, наскільки Україні потрібні гроші перед трирічним піком виплат за зовнішніми боргами. Й цинічно беруть участь. Як показала спроба розміщення у серпні, міжнародний інвестор готовий купувати на кілька років лише гарантовані українські євробонди. Гарантовані МВФ.

І зверніть увагу, коли суверени проводили розміщення. Майже всі — у лютому-травні цього року, коли було відносно сприятливе вікно. За розміщеннями Аргентини, Туреччини та Єгипту можна скласти ємну картинку, як змінювалася дохідність бондів, що розміщуються, протягом 2018 року. Скажімо, у жовтні Анкара позичила на п'ять років уже значно дорожче, ніж в квітні на десять. Чому Україна не розмістилася навесні, запитайте у колишнього міністра фінансів», - пише експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2018 12:47
Сумна безвихідь. Альтернативи программи МВФ (при всіх її побічних негативних наслідках) не було, це ясно було ще з рік тому. Але всі "мужньо" тянули кота за яйця, відкладуючи все що можна. Підійшов час, тарифи довелось піднімати і суди створювати (нікуди ти не дінешся, хоч 1000 разів повторюй казки про "жити по новому" і "миздобули"). Тепер виходять на зовнішні ринки, терміново беручи гроші під космічні (як для таких фінансових інструментів) відсотки. Зловиви себе на думці зараз, що не маю бажання платити своїм майбутнім за дії цих ідіотів. І за дії злочинців-ідіотів, які при владі. І за дії байдужих ідіотів, які цю владу обирають а потім мовчки на все це дивляться (повторюючи про "ащожпоробиш", "влада нас не чує"). Треба чесно визнати - ми котимося в прірву, і прихід полярної лисиці - це вже просто питання часу.
Сова до Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2018 14:56
На майдан і гоп-гоп, з дурнями разом
Лучанин до Сова Показати IP 26 Жовтня 2018 17:12
Це з тобою, чи що?) Ні, дякую, нема ні бажання, ні часу. Еміграція, вивчення мови - інші справи є, так що без мене там))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus