USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Найкращі митці Волині - поет, два історики, реставратор, чиновник і співак

2 Жовтня 2009 11:03
На Волині відзначили лауреатів обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва. Ними стали письменник Віктор Вербич, реставратор Анатолій Квасюк, краєзнавець Степан Борисюк, археолог Михайло Кучинко, чиновник Василь Ворон і співак з села Овадне Володимир-Волинського району Ілля Дячук. Про це 2 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Урочисте відзначення Міжнародного дня музики та вручення нагород лауреатам обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва 2009 року відбулося вчора, 1 жовтня. Як зазначили ведучі концерту, таке дійство відбувається в області щороку, починаючи з 1992-го. «Щороку напередодні Дня Незалежності збирається спеціально створений, постійно діючий обласний комітет з присудження обласних іменних премій і визначає лауреатів поточного року», - розповіли ведучі.
Дипломи лауреатів вручав заступник голови ОДА Василь Байцим. Поетові, критикові, публіцистові Віктору Вербичу дісталася номінація імені Агатангела Кримського – за книги «Під куполом спільного неба» (2006)  та «Інею видиво світанкове» (2007).  Реставратора Анатолія Квасюка відзначили премією імені Йова Кондзелевича за «повернення до експозиційного вигляду ікони Хомської Божої Матері».
Номінацію імені Миколи Куделі вручили дослідникові-краєзнавцеві Степану Борисюку - за значний особистий внесок у створення літопису волинського Прибужжя, популяризацію культурної спадщини та збереження історичної пам’яті Волині.
Заступник начальника управління культури та туризму ВОДА Василь Ворон став лауреатом премії імені Ігоря Стравінського – «за активну популяризацію життя і творчості Ігоря Стравінського та  вагомий особистий внесок в успішну реалізацію проекту «Стравінський і Україна».
Професор археології Михайло Кучинко удостоївся номінації імені Олександра Цинкаловського – за вагомий особистий внесок у дослідження, вивчення та популяризацію історій і культури рідного краю».
Поряд з офіційними «авторитетами», серед цьогорічних домінантів є й «народний» - соліст троїстих музик будинку культури села Овадне Володимир-Волинського району Ілля Дякук, який отримав премію імені Степана Кривенького. Така відзнака йому дісталася «за високу  виконавську майстерність, популяризацію кращих зразків народної творчості та участь у мистецькому житті краю».
Після вручення відбувся концерт артистів Волинської обласної філармонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus