USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Найпопулярніші схеми шахраїв із банківськими картками: як не стати жертвою

26 Серпня 2021 21:21
В Україні збільшується кількість шахраїв, які віддалено оформлюють кредити або знімають гроші громадян з їхніх карток. Найпопулярніша схема – викрадення номера телефону.

Так, надходить телефонний дзвінок нібито від імені мобільного оператора з метою отримати код доступу в особистий кабінет з SMS. Після цього зловмисники замінюють картку і отримують доступ до грошей. Про це йдеться в матеріалі UBR.ua, пише OBOZREVATEL.

Крім того, шахраї часто використовують спеціальні програми для віддаленого доступу, які дозволяють під’єднатися до телефонів українців. Аферист говорить від імені банку, повідомляє, що служба безпеки помітила підозрілі дії і потрібно оновити інтернет-банкінг. Після цього переводять в Telegram, де у листуванні пропонують встановити оновлену програму на смартфон і змінити код доступу.

Читати ще: У НБУ розповіли про найрозповсюдженіші методи шахрайства з банківськими картками

Щоб захистити себе, потрібно завести собі нову SIM-картку. Вона буде служити лише як фінансовий номер, а також його рекомендується прив’язати до свого паспорта.

Також можна вимкнути можливість віддаленого перевипуску чинної SIM-картки. Не рекомендують фахівці й встановлювати сторонні програми і розповідати комусь дані про свою картку. Не можна переходити за посиланнями, які надсилають невідомі люди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus