USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найпоширеніший тяжкий злочин на Волині – несплата податків

18 Серпня 2009 12:00
Із 57 тяжких злочинів, які у цьому році виявили підрозділи податкової міліції, 15 – стали ухилянням від сплати податків в особливо великих розмірах. Найступну сходинку економічиих злочинів посідає виготовлення та реалізація фальсифікованих алкогольних виробів, особливо, якщо ті загрожують життю і здоров’ю людей. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів начальник Управління податкової міліції Волинської області полковник податкової міліції Костянтин Циркун.
 
Загалом, протягом січня-липян цього року працівники податкової міліції області виявили 64 злочини. Серед них – і контрабадний ввіз товарів до України, і легалізація коштів, здобутих злочинним шляхом, і привласненя коштів шляхом зловживанням службовим становищем та саме зловживання службовим станощем, і шахрайство із державними коштами. У цьому переліку домінує «привласненя коштів шляхом зловживанням службовим становищем». Таких злочинів виявлено аж 19.
 
Від початку року до суду потрапили кримінальні справи по 28 злочинах. У цьому випадку лідерами є ухилення від сплати податків, привласнення та легалізація коштів, виготовлення та реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв, що становлять загрозу життю та здоров’ю людини.
 
Щодо відшкодування завданих збитків, то по порушених кримінальних справах сума збитків становить 6,6 мільйона  гривень. Із цієї суми відшкодовано 5,6 мільйона гривень. Додамо, що такий обласний показник становить 76 % проти 29 % в середньому по Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus