USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Найпотужніший циклон за всю історію Бенгальської затоки: «Амфан» забрав уже 84 життя

21 Травня 2020 17:39
Потужний циклон Амфан тероризує Індію та Бангладеш, він вириває дерева із корінням та зносить покрівлі будинків і змивав мости за лічені секунди. Негода забрала життя вже 84 осіб.

Амфан називають найпотужнішим циклоном, який коли-небудь був зафіксований у Бенгальській затоці. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

«Щонайменше 72 особи загинули в штаті Західна Бенгалія Індії, тоді як у Бангладеш було підтверджено 12 смертей», – йдеться в повідомленні.

За словами головного міністра Західної Бенгалії Мамата Банерджі, спустошення в Калькутті, столиці Західної Бенгалії, було «значно більшою катастрофою, ніж COVID-19».

Близько 14 млн залишаються без електропостачання. Потужні зливи та рвучкий вітер до 180 км за год зносять усе на своєму шляху. Деякі дамби не витримували ще до приходу піку стихій. Затопило сотні доріг, стоять у воді і перші поверхи помешкань. З перебоями працює мобільний звязок.
Місцеві кажуть, буревієм налякані більше, аніж пандемією коронавірусу. Сотні тисяч людей нині залишаються у тимчасових притулках. Влада намагається всіх забезпечити засобами індивідуального захисту і просить тримати дистанцію, аби не сталося спалаху вірусу.

Шторм «Амфан» пронісся над Індією та Бангладеш у середу, вдаривши по прибережних районах сильним вітром і дощем. Зараз шторм слабшає, прямуючи на північ у Бутан. Раніше повідомлялося про 20 загиблих у результаті стихійного лиха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus