USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Індії та Бангладеш через циклон «Амман» загинули 20 осіб, зруйновані тисячі будинків

21 Травня 2020 10:31
В Індії та Бангладеш потужний циклон «Амфан» спричинив загибель щонайменше 20 осіб, численні руйнування та залишив мільйони споживачів без електропостачання.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Al Jazeera.

«Потужний циклон «Амфан» зачепив Бангладеш та східну Індію. Через нього загинули вже щонайменше 20 людей, тисячі будинків зруйновані, а мільйони жителів опинилися без електроенергії», - йдеться в повідомленні.

Пориви вітру сягають 180 кілометрів на годину. А сильні зливи, за прогнозами метеорологів, можуть привести до того, що рівень місцевих річок підніметься на 5 метрів. Це, в свою чергу, призведе до повеней.

У зоні удару стихії опинилися понад 7 мільйонів людей.
Влада евакуює жителів сіл, які розташовані в низинах. Але ситуацію ускладнює той факт, що в багатьох центрах тимчасового розміщення зараз розташовані лазарети для хворих на коронавірус.

Рятувальники змушені поспіхом переобладнати під прийом біженців будівлі ринків і деяких державних установ. Причому дотримуватися безпечної дистанції з огляду на коронавірус у таких імпровізованих притулках складно. Як повідомляє поліція Західної Бенгалії, через це місцеві жителі часто відмовляються від переміщення, побоюючись заразитися коронавірусом.

За даними метеорологів, Амфан є найпотужнішим за останні роки ураганом в Бенгальській затоці, максимальна швидкість поривів вітру шторму досягає 265 км/год. Він стане першим суперциклонічним штормом в Бенгальській затоці з часів суперциклону 1999 року, що охопив узбережжя Орісси і забрав життя понад 9 тис. осіб.

Раніше повідомлялося, що в Індії і Бангладеш евакуюють 2 млн осіб через циклон Амфан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus