USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Для Волинської обласної лікарні закупили найсучасніше обладнання, що не має аналогів в Україні

14 Листопада 2019 19:02
Кардіохірурги мають усі умови для виконання складних операцій: на суму майже чотири мільйони доларів США для обласної клінічної лікарні закупили обладнання для кардіохворих. Окремі апарати практично не мають аналогів в інших регіонах країни та навіть у столиці.

Обладнання, придбане у рамках другої фази закупівель субпроєкту«Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу» проєкту Світового Банку і МОЗ «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей» для медзакладів вторинного та третинного рівнів надання допомоги представили 14 листопада у Волинській обласній клінічній лікарні.

Обладнання для кардіохворих закупили за 3,815 мільйона доларів США позики Світового банку. За станом на 30 червня з переможцями закупівель підписали договірні угоди за низкою лотів.

Це – кардіореанімаційне обладнання вартістю 521,4 тисячі євро, апарати ультразвукової діагностики виробника Philips medical systems Nederland B.V вартістю 557,1 тисячі євро, апарат штучного кровообігу за 349,5 тисячі євро, хірургічні налобні освітлювальні та оптичні системи та інструменти для проведення кардіохірургічних операцій на суму 165 тисяч доларів США, лабораторне обладнання та витратні матеріали для визначення біохімічних показників за 447,4 тисячі євро, витратні матеріали для стентування та коронарографії на суму 646,8 тисячі доларів, рентгенконтрастна йодовмісна речовина для проведення стентування та коронарографії на суму104,2 тисячі доларів, система медичного лікувального газозабезпечення вартістю 7,456 мільйона гривень, кардіохірургічне обладнання та інструменти для проведення малоінвазивних втручань вартістю 365,3 тисячі доларів.

Продемонстрували нещодавно придбаний найсучасніший апарат штучного кровообігу, що використовується під час надскладних оперативних втручань, апарат для зварювання тканин, портативний прилад для ехографії серця.

Медики обласної клінічної лікарні також зможуть користуватися освітлювальними приладами, які використовують найкращі хірурги світу: закріпивши цей прилад на голові, кардіохірург самотужки освітлює операційне поле. Окрім того, придбали сучасні прилади, що дають змогу відкривати грудну клітку за декілька секунд, заощаджуючи таким чином час для операції. Також кожен з кардіохірургів буде оснащений оптикою, що дозволяє збільшувати зображення у трикратному та дев’ятикратному розмірі. Вказане обладнання отримали протягом вересня-листопада.
Сучасна мийно-дезінфекційна машина дозволяє після оперативних втручань відмити високоточний інструментарій від залишків крові та клітин організму. Раніше інструменти доводилося мити вручну медсестрам та санітаркам. Тепер машина дозволяє економити розчини та час.
У реанімації використовуватимуть наркозо-дихальний апарат німецького виробника Dragerwerk AG&Co.KGaA. Невдовзі планують отримати централізовану кисневу станцію, яка буде повністю обладнана для кардіореанімації на шість ліжок.
Новий апарат для ехографії має нові функціональні можливості. Раніше ехографію бачили у пласкому зрізі, а тепер можна побачити тривимірну реконструкцію шлуночка серця. Також можна отримати графіки напруження кожної стінки шлуночка. Таким чином, кардіохірург до операції бачитиме, як працює шлуночок, отже, операцію він зможе зробити якісніше. Як запевнив комерційний директор офіційного дистриб’ютора Philips Medical Systems Nederland B.V. компанії AFS Medizintechnik Андрес Еске, це найсучасніший прилад у світі і такого обладнання наразі не мають навіть найкращі клініки Києва.
Ангіограф, який працює у лікарні, має лише один аналог в Україні – у Києві. Такі ангіографи використовують у провідних клініках США.
Т.в.о. головного лікаря Іван Сидор зазначив, що для роботи новітнього обладнання підготували приміщення, але найголовніше – підготовка спеціалістів, які працюватимуть на цьому обладнанні. Так, на міжнародному стажуванні закордоном у Швейцарії, Франції, Великій Британії, Німеччині, Австрії та США протягом року готують 65 спеціалістів. За медичною допомогою у лікарню звертаються не лише волиняни, а й жителі сусідніх областей.
Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк зауважив, що придбане обладнання – високої якості та класу, частина препаратів не має аналогів в Україні. Найголовніше – аби люди могли отримати якісні послуги. Завдяки другій фазі на початку 2020 року у Волинській обласній клінічній лікарні повністю зміниться система газозабезпечення завдяки придбанню кисневої станції , яка дозволить медзакладу генерувати кисень зі звичайного повітря та подавати його за новою системою в усі операційні та реанімаційні зали, а також очищене повітря (адже є чимало хворих, які потребують саме його, а не кисню). Це обладнання також буде слугувати централізованою вакуумною системою та системою рекуперації, яка дасть змогу не викидати у повітря енергію, яка буде вивільнятися внаслідок утворення кисню чи очищення повітря. Тож у хірургічному корпусі із 12-ма операційними та реанімацією буде цілободово тепла вода.

Окрім того, до кінця року в обласну клінічну лікарню, а також Луцьку міську клінічну та Ковельську центральну районну лікарню мають надійти витратні матеріали для стентування та коронарографії. Отже, наступного року пацієнти зможуть отримати стентування безплатно.
Тимчасовий виконувач обов’язків голови Волинської ОДА Олександр Киричук назвав Волинську обласну клінічну лікарню найкращою в країні, з найсучаснішим обладнанням. Інший компонент – фахові лікарі, які працюють у закладі. Він відзначив, що лікуватися сюди приїздять і з інших областей, що є великою заслугою медичного персоналу лікарні. Сьогодні, з його слів, усі побачили результат тяжкої роботи колективу, який працював зі Світовим банком.

Андрес Еске відзначив, що у лікарні успішно була втілена ідея проекту – апаратура потрапила і правильні приміщення до справжніх фахівців. Найважливіше – те, що постійно присвячують увагу навчанню персоналу. Результатами проекту можна похвалитися на рівні України як з технічної, так і з медичної точки зору. Побажавши медичному персоналу успіхів, він зауважив, що фірма намагатиметься підтримувати заклад, адже медицина завжди вдосконалюється.
Обласна клінічна лікарня отримала чимало найсучаснішого обладнання загальною вартістю до 60 мільйонів гривень. Перелік нараховує понад 40 позицій. З поміж яких – апарат наркозно-дихальний Primus (виробництва Dragerwerk AG&Co.KGaA, Німеччина), дефібрилятор-монітор Corpuls 3 (виробництва GS Elektromedizinische Gerate G. Stemple GmbH, Німеччина), насос шприцевий інфузійний Aitecs 2016 (виробництва UAB Viltechmeda, Литва, монітор пацієнта Vista 120 (виробництва Dragerwerk AG&Co.KGaA, Німеччина) центральна станція моніторингу Infinity Central Station (виробництва Dragerwerk AG&Co.KGaA, Німеччина), апарат штучної вентиляції легенів Carina (виробництва Dragerwerk AG&Co.KGaA, Німеччина), ультразвукові системи Philips, апарат штучного кровообігу HL 20 (виробництва Maquet Cardiopilmonary GmbH, Німеччина), хірургічні налобні освітлювальні та оптичні системи, інструменти для проведення кардіохірургічних операцій (комплект), аналізатори Cobas виробництва (Roche Diagnostics GmbH), рентгенконтрастна йодовмісна речовина для проведення стентування та коронарографії, торакоскопічний комплекс, електрокоагулятор, інструмент для біполярного заварювання і різання судин, дрібний і якісних (а отже – дорогий) інструментарій для кардіохірургічних операцій із зупинкою серця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
321 Показати IP 15 Листопада 2019 08:33
Консультанти субпроєкту молодці! Так тримати!
Олег Показати IP 15 Листопада 2019 08:57
А чи немогли б ви обнародувати "прейскурант" лікування хвороб серця, щоб зрозуміти кого будуть там лікувати і чи є якісь шанси врятувати життя звичайного громадянина, пенсіонера, учасника бойових дій? І розкажіть також про розцінки в реабілітаційному центрі в Боголюбах. Це справжня безкоштовна реабілітація, чи одна з ланок чийогось (вгадайте з трьох раз) бізнесу? Все ж таки кошти які були "вирвані" на цей центр планувались на благодійні цілі, чи не так? Яким чином і за яку суму може полікуватись УБД в нашій клініці? І чи справді "в нашій"?
Валентина до Олег Показати IP 15 Листопада 2019 19:22
Так влучно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus