USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку оперуватимуть пацієнтів навіть із 4-ю стадією раку мозку

8 Листопада 2017 11:42
До кінця року Волинській обласній клінічній лікарні необхідно майже 3 мільйона гривень – на придбання ліків пацієнтам із пересадженими органами (2 мільйони гривень) та закупівлі гелію для МРТ (800 тисяч гривень).

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 7 листопада.

Як повідомив головний лікар клінічної лікарні Іван Сидор, до кінця року медзаклад планує закупити операційний нейрохірургічний мікроскоп за 10 мільйонів гривень, який дозволить проводити оперативні втручання на головному та спинному мозку, зокрема при лікуванні нейроонкологічних захворювань навіть на 4-й стадії раку, а також забезпечить значний прогрес у лікуванні епілепсії.

Окрім того, ще цьогоріч заплановано придбати нейроендоскоп для проведення операцій на глибинних структурах головного мозку, у тому числі на гіпофізі.

Також Волинська обласна клінічна лікарня зараз вирішує питання придбання лазерного апарату для оперативних втручань при вторинній катаракті, глаукомі, хірургічного мікроскопа для операцій на сітківці ока, ангіографу для нового рентгенохірургічного операційного блоку, сучасного радіочастотного аблятора для лікування аритмій серця, новітнього ультразвукового апарату, апарату штучного кровообігу, апаратури для моніторування вітальних функцій у важкохворих.

Іван Сидор розповів, що медичний заклад теж потребує артроскопічної стійки, апаратури для гемодіалізу при гострих станах для відділення анестезіології.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КЛВ Показати IP 10 Листопада 2017 13:45
Мiкроскоп куплять, а оперувати будуть аматори, чи на людях будуть тренуватись?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus