USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

НАЗК внесло «Ашан» у перелік міжнародних спонсорів війни

23 Лютого 2023 16:08
Національне агентство з питань запобігання корупції внесло французьку корпорацію «Ашан» у перелік міжнародних спонсорів війни.

Про це інформує НАЗК.

Підставою стало те, що під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія відмовилася від бойкоту держави-терориста, а також не закрила свій бізнес в РФ.

Завдяки журналістським розслідуванням The Insider, Le Monde і Bellingcat стало відомо, що від початку повномасштабного вторгнення російська дочірня компанія французького «Ашану» постачала товари російським військовим на захоплених українських територіях. Ці товари компанія постачала під виглядом «гуманітарної допомоги», а також допомагала з виконанням мобілізаційних заходів в Росії.

«Для «Ашану» Росія є другим за значущістю ринком збуту після Франції. Лише у 2020 році російський «Ашан» сплатив 167 мільйонів доларів до російського бюджету. За підрахунками журналістів, це дорівнює вартості 15 літаків Су-25, 42 танків, 222 ракет «Калібр» або 477 тисяч автоматів АК-74. Ми не можемо дозволити, щоби Росія продовжила отримувати ці кошти, за які потім вбиває українців. Ми хочемо, щоби будь-яким компаніям було соромно співпрацювати із вбивцями. Інститут репутації має працювати, тому ми внесли «Ашан» у перелік міжнародних спонсорів війни», – заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

Як повідомляли, нещодавно було опубліковане спільне розслідування The Insider, Le Monde і Bellingcat. Згідно з ним, російська «дочка» французького «Ашану» постачала товари російським військовим під виглядом гуманітарної допомоги. Також компанія допомагала військовим комісаріатам набирати мобілізованих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus