USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Назріває революція в лісовій галузі Волині

2 Грудня 2014 08:00
Підприємці Волині хочуть прозорої співпраці з лісомисливським господарством області, втім, кажуть, їх лишають сировини і не виконують договірних зобов’язань.

Зустріч волинських деревообробників з працівниками лісомисливського господарства відбулася сьогодні, 1-го грудня.

У приміщення Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства прийшло більше 20 людей. Це обурило начальника установи Василя Мазурика, мовляв, домовлялися про меншу кількість, а так - конструктиву не буде. Підприємці ж запевнили, що не хочуть хаосу, адже у них є чіткі питання. Після певних дискусій, домовилися про перемовини.
Одна з головних проблем, чому прийшли підприємці, розповідають учасники зібрання, відсутність прозорості торгів деревиною і недотримання договірних зобов’язань.

«Є велика проблема з виконанням договірних зобов’язань. Наприклад, моє підприємство брало неодноразово участь в аукціонах, вигравало лоти, а половину деревини мені досі не віддали, це - десь 3-4 тисячі кубометрів. Втім, коли проводять для великого бізнесу спецторги, куди закриті двері меншому бізнесу, то їм пропонують вдвічі більше сировини й завжди її дають. Виходить так, що своїм – волинським вони не можуть знайти товару, навіть, якщо є відповідний договір, а для київських монопольників у них завжди є дерево. Назріває у нас тут революція, якщо нічого не зміниться», - коментує для журналістів ситуацію деревообробник Віктор Семенюк.
Та додає, що зараз йому доводиться завозити деревину навіть з інших областей, але це - невигідно й дуже дорого. Тому, якщо нічого не зміниться, - йому доведеться закривати свій бізнес.

Зауважимо, що на цей захід журналістів не запрошували.

Окрім того, як кажуть деревообробники, управління «грає не за чесними правилами».

«Я розумію, що може і лісгоспу треба розширювати переробку, але, коли волиняни створюють виробництво, вкладають туди свої інвестиції, наприклад в Колках, а потім в них забирають сировину, то підприємство закривається. Натомість неподалік відкривають свою переробку», - розповів голова Асоціації «Деревообробників Волині» Іван Литвинюк.
Ще одну проблему озвучили учасники засідання – старі кадри, які покривають незаконну рубку лісу.

«CБУ, прокуратура усе це прикриває, корупція як була, так і є. Нічого не змінилося. Треба міняти керівників лісгоспів», - наголосив лідер «Правого сектору» на Волині Павло Данильчук.
Втім, навіть якщо когось міняють, роблять це «тихцем».

«От, наприклад, коли в ОДА визначають заступників, то відбуваються громадські слухання, а тут не слухають думки громадської ради, жодних обговорень не відбувається. Тим паче, у нас є список з молодих енергійних людей, які готові працювати, але їм не дають», - звернувся до керівника управління ВОЛМГ голова громадської ради при управлінні лісового та мисливського господарства Петро Шишко. З цього приводу начальник управління Василь Мазурик сказав, що зі звільненням старих директорів - проблеми, мовляв, одного звільнили, а той судиться, що неправомірно.

Після дискусій, учасники сформували склад робочої групи й домовилися про чергову зустріч в п’ятницю, 5-го грудня в 15.00. На неї працівники лісомисливського господарства зобов’язалися підготувати відповіді на поставленні питання.
начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Мазурик
начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Мазурик
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 44
ялинка Показати IP 2 Грудня 2014 08:33
Що Пирожик там робить?! Поставили головним лісником України свободівця Чернякова - той продовжив кєрування "по схемах" то чого ви хотіли??? Ну свободівці вже самі звільняються з владних кабінетів, то нехай і на місцях їхніх ставлеників міняють і Пирожика у відставку в облраді!!! Свобода - це вже листок історії!!! Ганебники і горлопани!!! Тільки з пам'ятниками можуть "воювати", а реформи, сучане керування... це не для них!!!
ліс до ялинка Показати IP 2 Грудня 2014 09:46
добре, що хоч прийшли журналісти... бо останнім часом тут все покрито таємницею....
лісник до ялинка Показати IP 2 Грудня 2014 11:32
Цеж кормушка "Свободи" Вони вже прославились по всій Україні починаючи від хапуги Мохницького, далі міністерство екогогії, продажа, будто на аукціоні, перспективних родовищ відбулася фіктивним фірмам. Так само і тут створюють штучно перешкоди щоб мати власну вигоду. Який там керівник з губошльопа Пирожика. А Мазурик вимушений дотримуватись лінії партії оце Вам поміняль злодіїв на ще голодніших злодіїв
Дуб Показати IP 2 Грудня 2014 08:43
Да,лоханувся Вась Вась. І вся свобода.
Громада Показати IP 2 Грудня 2014 08:46
А скільки коштів перерахували лг підприємства до місцевих громад за реалізовану деревину з самовільних порубок ?
В.Мазурик Показати IP 2 Грудня 2014 08:51
Заради лісу вийду із Свободи бо ліс це моє богацтво!!!
Олег Показати IP 2 Грудня 2014 08:53
А Данильчук що лісник тепер? Чи може хоче "получати" з лісу?
Міша Показати IP 2 Грудня 2014 08:55
Волинські новини - Данильчук не керівник Правого сектору на Волині!!!!!! Не пишіть єрунду!!!!!
Андрій до Міша Показати IP 2 Грудня 2014 09:07
Читайте вірно: він лідер Правого сектору і почесний президент, а це ще крутіше
А ти до Міша Показати IP 2 Грудня 2014 09:26
Баран безтолковий,він таки і шеф тут
пилорамщик Показати IP 2 Грудня 2014 09:00
Мазурик, купи компютер в прес-центр. Хіба може сьогодні працювати журналіст без компютера? На сірниках економиш, як плюшкін, хвалишся, що переробку збільшив вдвічі, а крадуть в тебе "деревообробники" лісу на сотні мільйонів гривень.
цікавий Показати IP 2 Грудня 2014 09:06
Міша, а хто керівник ПСаків?
патріот Показати IP 2 Грудня 2014 09:14
Невже при робочих зустрічах постійно потрібні журналісти?... А в тім,там постійно є прес служба управління. Ви спеціально запросили телебачення і робите балаган шановні підприємці. Подивітеся на яких машинах Ви поприїзджали.Будьте чесними і скажіть скількох людей у Вас оформлено і скільки Ви перерахували коштів до державного бюджету. Що робить там Павло Данильчук? Люди йому показали яка в нього підтримка. А керівнику лісового управління дайте можливість нормально працювати. Він хоч і "Свободівець" але він є спеціалістом в лісовому господарстві. на мою думку буде дуже правильно,якщо лісгоспи збільшать переробку деревини, в штаті буде більше працівників,більше робочих місць. Наприклад ДП Ківерцівське ЛГ відкрили лінію по переробці -набрали 20 чоловік в штат. Вибачте, що ображу ви дрібні злодії і все хочете на халяву,через горло..До Вас треба прокуратуру.
151 до патріот Показати IP 2 Грудня 2014 09:51
прес служба управління як і раніше пише лише оди для керівництва...толку з тієї прес служби ніякої
ПРОХОЖИЙ до патріот Показати IP 2 Грудня 2014 10:14
Так за столом сидят Войтюк - кум Мазурика, який морду відвертал при Коліснику а тепер згадал що куми!!!!!, Ратнівський , Радіон- лизун, Патріот - це шеремета!!!!! Новосад який тепер мазурику сраку підставляє. Вони кадри в лісгоспи переставляли психолог керует планом . Він думку немає Ваш мазурик Він на директорп нуль
податківці Показати IP 2 Грудня 2014 09:17
Самозванець данильчук далі своєї гидкої пики не бачить. Такий розвиток в людини. А "революції" в лісовій галузі не треба. Треба революцію по закриттю підпільних пилорам. Вони за 9 місяців відправили на експорт лісопродукції на 94 мільйони гривень, а заплатили податків лише на 1, 4 МЛН. ГРН. А структура управління заплатила за той же період 65 мільйонів гривень. Дивно, що хтось ще слухає цього неука і хама.
адекватний до податківці Показати IP 2 Грудня 2014 09:54
те, що данильчук самозванець - погоджуюсь, а те що лісу за панування Мазурика накрали як ніколи - то це заслуга самого Мазурика
Ігор Показати IP 2 Грудня 2014 09:30
Оце читаю коменти і диву дивуюся, які ви всі стращні люди.Добре знаєте і ми всі знаємо.Яка корупці в лісовій галузі.Там всі бандити і ворюги.Крадуть по схемах і відмивають мільярди. на це все закривають очі всі контролюючі органи.Бо це схема-це ділення і цю корупцію ніхто не викорінить.Тільки хлопці,які там воюють, сплять на землі, кожен день свищуть пулі над головами,щоб захищати оцих бандюг і вороюг. Вони не бояться нічого ці злозюги,вони як путлін, ав наших вйськ там немає.Це жах і страх люди схаменіться,перестаньте красти.Життя одне все ж покинете як подохнете. Вас треба змести з лиця землі всіх,як непотріб
міша Показати IP 2 Грудня 2014 09:35
А ми плачемо, що бюджет дірявий.
лісник до міша Показати IP 2 Грудня 2014 12:22
згідний з тобою міша як би підприємці оформили всіх людей в штат та показали фактичну зарплату то бюджет діравий не був би . Середній показнік по всіх підприємях деревообробниках 2.3 людини оформлених ось де наповнення бюджету.
петріот Показати IP 2 Грудня 2014 09:47
санітарної вирізки лісу лісзоспи здійснили за 2017 рік. При всій владі януковича вирізали далеко менше. ОЦЕ ТАК БУДУЄМО УКРАЇНУ, ПРАВДА ВАСЬ ВАСЬОВИЧ, добудуєшся що тебе як і башкаленка прикують до сосни...РІЖУТЬ І НЕ БОЯТЬСЯ НІКОГО В ЗАКАЗНИКАХ
цікавий Показати IP 2 Грудня 2014 10:34
Вчора голова Агентства лісових ресурсів написав заяву на звільнення. А які думки щодо цього в Мазурика? Щодо себе, мається на увазі? Може вийти зі "Свободи", від якої пахне поховальними квітами і увійти в президентську партію?
віто Показати IP 2 Грудня 2014 10:59
Молодці, хлопці! Так тримати! Тільки постійний тиск змусить чиновників стати в стійло!
Квітка Показати IP 2 Грудня 2014 11:08
Мазурик - Професіонал! Не зачіпайте його. При чому тут "Свобода".Дайте ще трохи часу. Він порядна людина.Заборонити експорт і зникнуть приватні пилорами і кража лісу. Дозволити експортувати тільки держлісгопам. Вигнати громадську раду - це провокаттори.
23 до Квітка Показати IP 2 Грудня 2014 11:10
Квітка-Лідка обізвалась чи що? І тебе гнати в шию!!!
Анонім до Квітка Показати IP 2 Грудня 2014 15:07
дати йому ще трохи часу - то взагалі лісу не залишиться
Громадянин Показати IP 2 Грудня 2014 11:18
А то не той Мазурик, що Турійськом правив? То вроді нормальний чоловік, справедливий, а Данильчукову пику вже зовсім бачити не хочеться, і чого це на фронт не піде, а постійно по злачних місцях совається та непотріб.
кабан Показати IP 2 Грудня 2014 12:03
Василь Васильович! Без ескорту самі проїдьтеся і подивіться на обійстя лісничих де вони живуть і зробіть відповідні висновки. При всіх недоліках попереднього керівника, таких провалів в нього не було.
працюючий лісник до кабан Показати IP 2 Грудня 2014 12:14
ЯКИХ ПРОВАЛІВ?????????????????Ти знаєш як було при коліснику?????? синки на рівному місці відмивали міліони на лісгоспні техніці на всяких лівих послугах лісгоспи від такого правління стояли р...ком одні пяні розгули і дибоші синкі чого вартували позор ганьба тепер встидно людям в очі глянутиюю......
правий сектор Показати IP 2 Грудня 2014 12:06
скільки заплатили підприємці - деревообробники області податків?!!!???? СКІЛЬКИ МАЮТЬ ОФОРМЛЕНИХ ЛЮДЕЙ ЯКА СЕРЕДНЬОМІСЯЧНА ЗАРПЛАТА ЯКІ УМОВИ ПРАЦІ??????????????? ДАВАЙТЕ ПОРВНЯЄМ ДАНІ ФАКТОРИ.А то складаєтся враження що підприємці хочуть ЛІС на халяву а безголового Данильчука взяли з собою як рекитира в 90роки.Дайте спокійно працювати лісгоспам а ні то вертайте Колісників і компанію і буде все ок.
Українка до правий сектор Показати IP 2 Грудня 2014 13:38
А Бойко там що робить? Хай в себе порядок наведе, виплатить людям заборгованість і офіційно працевлаштує, якщо вже такий "борець" за справедливість.
ха до правий сектор Показати IP 2 Грудня 2014 15:13
ось як ви заспівали...ще пів року тому Данильчук був героєм, а коли вже вас (Шеремету, Мазурика і т.п) за д..пу взяли, то вже рекет
111 до правий сектор Показати IP 2 Грудня 2014 15:14
нехай краще вернеться Колісник і компанія
патріот Показати IP 2 Грудня 2014 13:37
Це що лісничі будуються, це нормально. Значить господарі. Вони також мають право на житло і на сімейне благополуччя. Раніше все було в одних руках. І жодна хата не порівняється до вілл колісникових,рибчинських,реберових,ляховичів.Да а старий ще там повзає по управлінню. на що дивиться громадська рада?
вундер Показати IP 2 Грудня 2014 13:40
мазурик молдець тільки його зідять ті ж самі данильчуки-пірожики котрим він не піддається
Прошу Показати IP 2 Грудня 2014 13:59
підкажіть, на якому фото Бойко? Стільки наслухався про цю мразь, а в обличчя не знаю.
Анонім до Прошу Показати IP 2 Грудня 2014 14:39
Він в чорній куртці з білими полосами на рукавах ( на відео і 6 фото)
Дякую Аноніму Показати IP 2 Грудня 2014 14:58
Дякую. Я його знаю. Обличчя багато про що говорить. Особливо, обличчя такого шакала. Невдаха-чиновник (при царю борису - заступник), невдаха-бізнесмен, невдаха по життю... А сам вигляд... До чого докотилася людина!!!
СЕРГІЙ Показати IP 2 Грудня 2014 15:12
ЗВІЛЬНИТИ ЙОГО З ПОСАДИ. САВЧЕНКО НАДІЯ ТА ІНШІ НОВІ ЛЮДИ МОЖУТЬ НАВЕСТИ ПОРЯДОК В УКРАЇНІ.А НАЧАЛЬНИК ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ХАЙ ЇДЕ І ВОЮЄ В АТО І ТОДІ ДОКАЖЕ ЩО ВІН НОРМАЛЬНИЙ КЕРІВНИК НЕ ЗЛОДІЙ.
семенюку Показати IP 2 Грудня 2014 17:24
Який ти деревообробник? Що ти обробляєш? Кругляк за кордон шуруєш, чи вже на пелети спромігся? "Наобробляли" ви всі, як кіт на глині. Ходите, видивляєтесь, де що вкрасти і ще свари і провокації влаштовуєте.
Дольче-Габана Показати IP 2 Грудня 2014 21:04
Та ці Васіки-сірожики разом з "вірнопідданими" директорами без Данильчука за двері бояться вийти, не те що в ліс зайти чи до людей . Їм давно вже треба на формах замість погонів кишені пришити, щоб мали куди накрадене ховати, а замість лампасів- памперси, щоб далеко не пахло, як Паша десь відійде.
орел до Дольче-Габана Показати IP 2 Грудня 2014 22:43
Як би я вкрав стільки скільки вкрав твій чоловік я б також сидів обіжений в Звірові на мішку забитим зеленню і філософствував про васіків-сірожиків.Маєш конкретно іди в суд прокуратуру міліцію а не маєш то закрий свій тазік і сиди тихо поки не розказали Данильчуку що ти в твому мішечку ховаєш....................
рибак Показати IP 10 Грудня 2014 15:42
Мазурик порядна людина! Фахівець і спеціаліст у лісовій галузі! А оточення його це сволочі і злодії які залишилися від старої влади які привикли працювати по схемам і брати гроші дипломатами на чолі зі своїм бившим босом Колісником..... і.тд.....
Анонім до рибак Показати IP 19 Грудня 2014 15:44
Брехня та провокація! ПСБ вже давно Мурзіка Вас Вас посадило на деревяний рубль. А те, що віла в нього не росте, почекайте - виросте! А сам він такий керівник, як з одного місяця відбійник. Сидить в управлінні - штани протирає і слухає Квіток, Шереметів, Любителів халявного мяса, Новосадіків, тд і тп. Тещо В.В. обіцяв він і 10% не зробив, так само як і його кохана Свобода. Жду не дождусь коли ця Мр*зь піде з галузі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus