USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Назвали дату голосування за Brexit у Британії

7 Січня 2019 20:48
У британському парламенті визначилися з датою голосування щодо угоди про вихід Британії з Євросоюзу (Brexit).

Воно відбудеться 15 січня. Про це повідомляє BBC, посилаючись на власні джерела в уряді.

Крім того, видання зазначає, що понад 200 депутатів підписали листа до Терези Мей, закликаючи її не допустити варіант Brexit без угоди.

Як відомо, Великобританія так і не змогла ратифікувати угоду про Brexit. Голосування за цей документ мало пройти 11 грудня, однак Мей перенесла його на невизначений термін.

Британія повинна покинути ЄС 29 березня цього року незалежно від того, укладена угода з Євросоюзом чи ні. Однак, вона повинна пройти голосування депутатів у парламенті. Якщо парламент її відхилить, імовірні 6 варіантів розвитку подій: вихід з ЄС без договору, нове голосування за договором, нові переговори з ЄС, нові загальні вибори, вотум недовіри уряду або ще один референдум щодо Brexit.

25 листопада лідери 27 країн-членів ЄС підтримали угоду про вихід Великобританії з Євросоюзу. Тереза Мей висловила побоювання: якщо угода про Brexit провалиться, то її можуть відправити у відставку, а новим очільником країни стане лідер опозиції Джеремі Корбін.

Угода щодо виходу Великобританії з Євросоюзу стала результатом 18 місяців переговорів Терези Мей та Брюсселю. Голосування щодо договору у грудні довелося відкласти через шквал критики з боку як правлячої Консервативної партії, так і опозиції. Зокрема, найбільш спірна частина угоди - питання про єдиний сухопутний кордон Британії з ЄС, який знаходиться між Північною Ірландією та Ірландської Республікою. Нині ця межа номінальна. У разі прийняття угоди на всій території Сполученого Королівства будуть діяти митні правила ЄС, а в Північній Ірландії - інші європейські норми, що відокремить її від Лондона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus