USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Brexit можуть відкласти до 2021 року

25 Лютого 2019 10:29
В Євросоюзі розглядають можливість відкласти вихід Великої Британії до 2021 року. Серед прихильників перенесення Brexit глава Європейської ради Дональд Туск і генеральний секретар Єврокомісії Мартін Зельмайр.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на європейських дипломатів.

Представники дипломатії ЄС стверджують, що проголосують за перенесення Brexit, якщо Британія попросить про це і висловить готовність внести зміни в плани щодо виходу з Євросоюзу. Без такого звернення в Брюсселі нічого не зможуть зробити.

Перенесення Brexit допоможе обійти «бекстоп». Ним передбачено, що Великобританія залишиться в митному союзі з ЄС доти, доки не буде досягнуто нової торговельної угоди між Лондоном і Брюсселем. В цьому випадку Північна Ірландія залишиться частиною внутрішнього європейського ринку. Це дозволить уникнути встановлення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією.

Наразі остаточний вихід Великої Британії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період – до кінця 2020 року. Перехідний період може бути продовжений лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей пообіцяла провести повторне голосування в парламенті за угодою з ЄС про умови виходу країни з блоку до 12 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus