USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назвали, які підприємства Волині не сплачують податків

13 Листопада 2017 18:20
З рахунків найбільшого підприємства-боржника ДП «Волиньвугілля» податківцям наразі вдалося стягнути лише жалюгідну частку заборгованості.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 13 листопада.

Як повідомила начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук, зазвичай затримка виплати заробітної плати на підприємствах супроводжується і простермінуванням виплат інших зобов’язань платника, наприклад, податків. Це, своєю чергою, може спричинити невиконання бюджетних зобов’язань, таким чином посилюючи незадоволення та загальну напругу в суспільстві.

Протягом 2017 року встановили 39 суб’єктів господарювання, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати. 29 керівників підприємств заслухали на засіданнях комісій при ОДА. За результатами здійснених заходів 37 підприємств-боржників протягом року погасили заборгованість на загальну суму понад 25 мільйонів гривень, крім того, до бюджету надійшло 4,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

За станом на 3 листопада, за інформацією ОДА, заборгованість з виплати заробітної плати становила майже 30 мільйонів гривень і, порівнюючи з початком року, підвищилася майже на 14 мільйонів. Серед постійних боржників – підприємства ДП «Волиньвугілля», шахти. З цих підприємств намагаються також стягнути податковий борг. Наразі ДП «Волиньвугілля» та його відокремлені підрозділи заборгували перед бюджетом 117,6 мільйона гривень. Цей борг виник ще з 2001 року і безперервний донині. Заборгованість за єдиним соціальним внеском становить майже 5 мільйонів гривень. Органи ДФС в області, які працюють над стягненням податкового боргу, описали майна на суму понад 63 мільйони гривень, передали на стягнення органам державної виконавчої служби вланості на суму 15,7 мільйона та надали розстрочення податкового боргу у межах 84 млн. Цьогоріч стягнули з рахунків боржника 280 тисяч гривень, тобто, лише мізерну частку боргу – спочатку боржнику дають можливість виплатити заробітну плату працівникам, а згодом стягують борг зі сплати податків.

Зі слів Світлани Савчук, органи ДФС неодноразово зверталися до профільного міністерства щодо виділення коштів на погашення боргу та майна з метою реалізації його для покриття податкового боргу. Однак наразі питання лишається відкритим і відповіді про виділення коштів від міністерства не надходило.

Ще одним з великих боржників є ДП «Волинський облавтодор», який за станом на 3 листопада боргував 2,7 мільйона гривень, що на 1,6 мільйона більше, ніж на початку року. Також значним боржником є ПАТ «Електротермометрія», керівництво якого ігнорує запрошення на засідання комісії при виконкомі Луцької міськради. Перед бюджетом підприємство боргує 230 тисяч гривень єдиного соціального внеску та податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus