USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Назвали ім’я поліцейського, якого затримали у Луцьку на хабарі

17 Травня 2017 11:06

Відомо, кого з представників правоохоронних органів затримали працівники Служби безпеки України спільно з внутрішньою безпекою Нацполіції та прокуратурою у вівторок під час отримання неправомірної вигоди.

Про це ВАРу стало відомо з власних джерел.

За інсайдерською інформацією, затриманим виявився начальник сектору кримінальної поліції Луцького районного відділення поліції Турковець Юрій Андрійович. Чоловіку майже 42 роки, в правоохоронних органах працює вже не перший рік і ще за часів попередньої влади та роботи міліції потрапив у Луцький райвідділ. Тим не менше, Юрій Турковець успішно пройшов переатестацію, отримав звання капітана і зі слідчих пішов на підвищення — став очільником сектору кримінальної поліції і продовжив займатись карно-розшуковою діяльністю.

Зрештою, до працівників внутрішньої безпеки надійшла інформація від фігуранта одного з інцидентів, який повідомив про те, що правоохоронець вимагає у нього 1 тисячу доларів за непритягнення до відповідальності. Сбушники взяли цей факт на опрацювання і вже у вівторок, 16 травня, затримали Юрія Турковця під час отримання неправомірної вигоди.

Інсайдери інформують, що наразі перевіряються ще декілька фактів його причетності до вимагання та отримання хабарів. Мовляв, його підозрювали і раніше, однак інформація тоді не знайшла підтвердження.

В той же час про неабиякі апетити затриманого начальника сектору кримінальної поліції свідчать і його статки, задекларовані протягом останніх років.

Так, уродженець села Чаруків Луцького району Турковець Юрій має дружину та двох дітей. Згідно з деклараціями за 20142015, та 2016 роки — його зарплата зросла з 54,4 до 98 тисяч гривень. Тим не менше, минулоріч чоловік отримав 6500 гривень матеріальної допомоги. Також 2 тисячі гривень він заробив за рахунок здавання майна в оренду, а ще 2115 гривень отримав дивідендів за рахунок вкладу в «Приватбанку». Дружина Юрія Турковця схоже роботу з 2014 року не міняла і досі працює на ТОВ «ВІО-Захід», яке займається ковбасними виробами. Заробітна плата в жінки невелика, так за 2014 рік вона отримала всього 16,2 тисячі гривень, а у 2016-му — всього 18,6 тисяч. Тож в середньому щомісяця Юрій Турковець отримує понад 8,1 тисячі гривень зарплатні, а його дружина — 1550 гривень.

З нерухомості у 2014 році Юрій Турковець задекларував лише земельну ділянку на 175 квадратних метрів у селі Ратнів Луцького району та квартиру у Луцьку на 50 метрів квадратних. Житло чоловіку у 2005 році подарували батьки. Також він повідомляв, що має в банку 20 000 гривень заощаджень. Жодного іншого майна у сім’ї станом на 2014 рік не було.

Та вже у 2016 році статки родини Турковець дещо збільшились. Зокрема, начальник сектору кримінальної поліції у 2015 році згадав у декларації ще одну земельну ділянку, площею 12 соток у селі Вигуричі Луцького району. Право власності Юрій Турковець отримав на неї ще у 2006 році. Однак, чомусь у попередній декларації він її не вказував.

Тим не менше, маючи майже 30 тисяч гривень на банківському рахунку, Юрій Турковець взяв 100 000 гривень кредиту, який допоміг йому оформити молодший брат-бізнесмен Олександр Турковець.

Зрештою, як та коли він буде віддавати позику – незрозуміло. Адже згідно частини 3 статті 368 Кримінального Кодексу України за отримання неправомірної вигоди у великому розмірі, вчинене службовою особою, йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Служивий В.М. Показати IP 17 Травня 2017 11:33
Затриманим виявився начальник сектору кримінальної поліції Луцького районного відділення поліції Турковець Юрій Андрійович - дуже "похвально " . Але було б дуже добре прочитати так само інформацію про вирок суду у цій справі ...???
Анонім до Служивий В.М. Показати IP 17 Травня 2017 15:02
А кого мають покарати??? )
лучанка Показати IP 17 Травня 2017 14:59
Дасть заставу мільйон і випустять ще ні одного не засудили хабарника і злодія.Не смішіть гооробців,тільки ловлять, а судити нема кого
ВВ Показати IP 17 Травня 2017 15:27
Замнуть. Проаналізуйте новини за останній рік. Хтось сидить? всі тихенько замнули справи. Судову реформу треба. Пі...арів в мантіях на нари. Тоді буде порядок.
Ку-ку Показати IP 17 Травня 2017 19:00
Ще за старої міліції цим займався.вся округа це знає.зараз корочкою атовця буде розмахувати, поїхали пацани туди трохи попити ,,заодно для переатестації-бонус...
111 до ку-ку Показати IP 18 Травня 2017 08:38
Поїдь і ти, "попий" під обстрілами, по формуй справи до суду, пообмінюй сєпарів на наших хлопців, получиш може пулю в лоб, а може нє...... і получих корочку ю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus