USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Назвали «коефіцієнт браку» волинської профтехосвіти

14 Лютого 2014 13:34
Кількість випускників закладів профтехосвіти області, які не отримали першого робочого місця, збільшилася у 2013 році.

Про це йшлося під час засідання колегії управління освіти і науки облдержадміністрації з розгляду питання: «Аналіз результативності роботи установ та закладів професійно-технічної освіти області за 2013 рік та завдання щодо реалізації освітньої політики в регіоні на 2014 рік», що відбулося 14 лютого.

Як зазначив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Хомич, одним із індикаторів роботи освітян є працевлаштування на ринку праці області. Саме цей критерій має бути головним у визначенні ефективності організації навчально-виховного процесу. З його слів, першим робочим місцем у 2013 році забезпечили майже 74% випускників закладів профтехосвіти, що на 5% менше показників 2012 року. Понад 12% продовжують навчання у вищих навчальних закладах, майже 2% призвані до Збройних сил. Не були забезпечені постійними робочими місцями з різних причин майже 15% випускників, з них 7,4% - не отримали гарантованого працевлаштування через відсутність робочих місць.

«Фактично, ми можемо сказати, що наш з вами коефіцієнт браку становить ці відсотки, адже це працівники, на яких були затрачені бюджетні кошти, витрачені кадрові зусилля, які в результаті були зведені нанівець. Серед цих 7,4% 39 випускників Нововолинського ВПУ (20% від випуску), 39 випускників ПТУ № 11 Нововолинська (18%), 24 випускники Оваднівського професійного ліцею (17%), 14 випускників Ковельського професійного ліцею (14%). Такий стан справ підкреслює нашу неефективність у використанні бюджетних коштів. Ці 7,4% - майже 5 мільйонів даремно витрачених бюджетних коштів», - повідомив Олександр Хомич.

З його слів, потребує особливої уваги працевлаштування дітей-сиріт. Через відсутність контролю з боку керівництва, безвідповідальність з боку окремих керівників, у 2013 році достроково випускали без працевлаштування дітей-сиріт у декількох навчальних закладах Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Лютого 2014 14:05
МОЛОДЕЦЬ ХОМИЧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus