USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині пропонують оптимізувати мережу ПТУ

16 Листопада 2021 17:53
Видатки на галузь профтехосвіти складають левову частку усіх видатків на освітню галузь з бюджету Волинської області. На новий навчальний рік регіональне замовлення планують скоротити.

Про це йшлося під час бюджетних слухань у обласній раді.

Всього з обласного бюджету утримуються 16 закладів профтехосвіти. На думку депутата Валентина Кошельника, кількість ПТУ треба зменшити.

«Навіщо на нашу область 16 ПТУ? Нехай буде менше закладів, натомість там буде хороша матеріальна база, буде вища зарплата у працівників», – вважає він.

Нині напрацьовується дорожня карта реформування закладів ПТУ, додає голова бюджетної комісії, депутат облради Орест Маховський.

«Заклади мають визначитись профілем , вони мають відшліфовувати свою профільність і тоді буде результат», – зауважує він.

Водночас є питання і до кількості місць регіонального замовлення. Планується, що наступного року його обсяги скоротять для усіх закладів ПТУ.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 16 Листопада 2021 18:09
Всі будуть з вищими освітами в інститутах,кому не вистачить місця в ПТУ піде або красти,або на заробітки,або в армію...тобто здобувати професій не буде де.Скорочуйте. Таке враження що країну руйнують з середини,або за своєї тупості,або з сторонньою допомогою.
Поляк до Анонім Показати IP 16 Листопада 2021 19:15
Мені добже. Бардзо вумних не потшебую.
Бухгалтеркиня Показати IP 16 Листопада 2021 19:13
Менше населення - менше і ПТУ і вузів і коледжів і лікарень, але не чиновників.
Євросоюз Показати IP 16 Листопада 2021 19:30
Так сільські діти хоча б якусь професію отримували, а тепер рабами до Польщі поїдуть. Де те *влада* на наші голови взялася.....
Луначарский Показати IP 16 Листопада 2021 20:08
При проклятом совке ПТУ были - "помогите тупому устроиться". А теперь и этого не будет. На фиг "нерабам" образование? НЕТФЛИКС пусть смотрят и легалайз-наркоту курят.
Татотаке Показати IP 16 Листопада 2021 21:06
А я підтримую. Цікаво було б взяти статистику скільки випускників ПТУ чи профколеджів, скажімо, за останні 10 років пішли працювати за спеціальністю. Ви будете вражені (нуль або ближче до нуля). Учні, до речі, отримують державні стипендії. У Любешові, для праклиду, у єдиній на селище школі вчаться у три зміни, а поруч напівпорожній коледж ЛНТУ. Щодо рабів і тих, хто матиме хоч якусь спеціальність, повірте, якщо дитина хоче вчитись, то вона вивчиться. Тут треба слідкувати, щоб не скасували наші реформатори ЗНО. А раб - це стан душі, їх у нас більшість і без ПТУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus