USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Назвали найбільші екологічні проблеми Волині

4 Липня 2017 07:20
Перелік найскладніших екологічних проблем визначили в облдержадміністрації. Однак шляхів їх вирішення так і не представили.

Під час оперативної наради в облдержадміністрації 3-го липня найгострішими екологічними проблемами Волині назвали такі:

- ситуація навколо Ковельського ветсанзаводу;

- поява неприємних запахів у Луцьку та на околицях;

- відсутність належної системи каналізування в Шацьку;

- не запущений у дію полігон твердих побутових відходів у Ківерцівському районі;

- заповнення Луцького міського сміттєзвалища в Брище;

- не працюють очисні споруди в Берестечку.

Радитися як їх вирішити планують завтра, 4-го липня.

Зауважимо, що ці проблеми виникли не за один день. Для прикладу ситуація з неприємним запахом в обласному центрі та навколишніх селах. Раніше голова ОДА Володимир Гунчик не особливо цікавився цим питанням.

Натомість міськрада докладає максимум зусиль для вирішення проблеми: біоетанольний завод припиив роботу. Згодом виявили інші джерела неприємного запаху, серед яких – незаконні зливи м’ясників, захоронені рештки тварин на Лідавській та на вулиці Мамсурова, очисні споруди в Липлянах. Також депутати звернулися в Міністерство екології та природних ресурсів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
шеф Показати IP 4 Липня 2017 08:38
очисні споруди на вишкові також не працюють. слідуючий рік приводьте до робочого стану ці важливі споруди.всі гроші туди.
К.лучанин Показати IP 4 Липня 2017 09:51
Найбільша екологічна проблема ВОЛИНІ ЗНАХОДИТЬСЯ В ГОЛОВАХ ЧИНОВНИКІВ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ і в ОДА!!!! Хіба це не ОЧЕВИДНО?! Якщо проблеми не виникають за один день, то вони НАКОПИЧУЮТЬСЯ і переходять від одних до других. Тоді напрошується питання: Який взагалі є освітній рівень людей у владі? Їм що, бабло очі затуманило і вони думають тільки про власні інтереси? Я вважаю, шо в екологічних питаннях НЕМАЄ ДРІБНИЦЬ і до них треба відноситись відповідально і доводити любе питання до повного вирішення! Ось ,до прикладу: У луцьку до сих пір не вирішена проблема РОЗДІЛЬНОГО СМІТТЯ, а скільки про вже ГОВОРЕНО із уст влади( усякої різної місцевої). ПРИВЧІТЬ ЛЮДЕЙ РОЗДІЛЮВАТИ СМІТТЯ!!! Не приймайте сміття , якщо воно не розділене! НЕхай працюють і ПРИВАТНІ ФІРМИ і заробляють на цьому , інакше нас ЧЕКАЄ ЕКОЛОГІЧНА КАТАСТРОФА - це треба розуміти ВСІМ БЕЗ ВИНЯТКУ! Вчені прогнозують, що через 100років життя на ЗЕМЛІ стане небезпечним для ЛЮДИНИ саме через ЕКОЛОГІЮ!!!
Нововолинськ Показати IP 4 Липня 2017 10:36
- поява неприємних запахів у Нововолинську та на околицях; - відходи "пана курчака - мартиняка" закопують в землю без дезинфекції, зливні басейни Водоканалу заповнені смердючими кишками та курячою кровю; - промислові та переробні заводи незаконно побудовані (перероблені) у межах міста без захисних насаджень та зон; - чи не пора гнати в шию таких "гаспадарників"? Мітингувати - вже замало, накормити треба власників та владу Їхніми продуктами діяльності.
Таня Показати IP 4 Липня 2017 12:34
В селі Забороль, на вулиці Приозерна,7 (колишня Колгоспна), ось уже декілька років підряд, Никитюки у 2-х поверховому будинку і в хліві утримують і продають на базарі кури, курчата, гусенята, каченята.Возять двома бусами і пікапом. (АС 7722 Ві, АС 5499 АЕ, АС 6877 ВО). На вулиці для сусідів стоїть страшний сморід від якого не можна нікуди дітися. Розмовляти не даються, грублять, обзивають. Кажуть: " Ви лохи, як дихали г....м, так і дихати будете, ви нам нічого не зробите, бо ви лохи". Який цинізм і зухвалість. Писали, підписали жителі 9 будинків. Комісії викликали, були:сільський голова з землеміром, дільничий, з райради. Дали відповідь: утримують кури 40 шт., качки 10 шт., свині і все для власних потреб і смороду немає. Народний контроль пригрозив їм, то за д2 дні повивозили птиць, це подіяло на півроку. Страждають від цього смороду: слизові, шкіра, дихальна система. Накопичення в організмі цього аміаку приводить до серцевих та онкологічних захворювань.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus