USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сморід у Луцьку: що виявила нічна інспекція. ОНОВЛЕНО

26 Травня 2017 01:01
25 травня під час брифінгу у Верховній Раді народний депутат 23-го округу від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ірина Констанкевич повідомила, що підготувала депутатські запити та звернення до профільних екологічних служб, аби ті розібралися із ситуацією зі смородом у Луцьку.

Разом з нею з цього приводу виступив заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук, депутат Луцької міської ради від УКРОПу Борис Смаль.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЕКОЛОГІЧНІ СЛУЖБИ ІГНОРУЮТЬ СМОРІД У ЛУЦЬКУ, - НАРДЕП

Повертаючись з Києва до Луцька, нічної пори вже в Луцьку, вони знову відчули нестерпний сморід, відтак, вирішили відразу перевірити, чим він спричинений.

За станом на 22:23 нардепа та депутатів міської ради, місцевих жителів та журналістів не пускали на територію цукрового заводу, де знаходиться завод виробника біоетанолу ТОВ «БІО ПЕК», відходи якого, в поєднанні зі стоками з Вересневого та Гіркої Полонки, є причиною смороду, який турбує лучан.
Проте з часом з’явились представники керівництва «БІО ПЕК», які заявили, що завод, як і обіцяли, зупинив свою роботу ще декілька днів тому. Місцеві жителі декілька разів робили зауваження представникам підприємства, які спілкувались на підвищених тонах, проте все ж дозволили оглянути територію заводу. Як підтвердження тому факту, що завод зупинив свою діяльність, показали приміщення котельні, яка нині не працює.
Проте коментувати відео, на якому депутат Смаль продемонстрував, ймовірну, роботу заводу в нічну пору (включене світло, на відео видно легкий пар), представники заводу відмовились, заявивши, що це може бути відео з будь-якого іншого виробництва.
Місцеві мешканці, яких пустили на територію заводу, наполягають – на виробництві використовують і токсичну сірчану кислоту. Мовляв, в усних розмовах це підтвердили і керівники заводу. Проте показати приміщення, де, ймовірно, і зберігали речовину, представники заводу відмовились.

Натомість, продемонстрували каналізацію, яка, з їхніх слів, вже декілька днів не качає відходи на поля фільтрації після зупинки заводу.
Слід зазначити, що сморід, який шириться містом, на території заводу відчувається значно менше. У розмовах «не на камеру» керівництво заводу зауважує, що причиною смороду може бути не лише мелясна барда, яка вступає на полях фільтрації у реакцію зі стоками з Вересневого та Гіркої Полонки, але й і луцькі «ковбасники», через яких минулоріч Луцьк вже страждав через сморід.


ЧИТАТИ ЩЕ: «КОВБАСНИКАМ» ХОЧУТЬ ЗАБОРОНИТИ ЗЛИВАТИ ВІДХОДИ У ЛУЦЬКУ

Як стало відомо згодом, в той же час громадські активісти разом з представниками ГФ «Варта порядку» зафіксували в районі вулиці Мамсурова злив нечистот в каналізацію міста. З 4 автомобілів вдалось затримати 3, які належать виробнику ковбас «Дмитрук». На місце прибули працівники поліції. Тут добре чутно запах, який схожий на сморід, що ширився сусідніми мікрорайонами.
Відповідні дозволи на місці пригоди вивчили депутати, до яких долучився перший заступник міського голови Григорій Недопад. Як стало відомо, виробник має дозволи на злив нечистот підписаний в грудні 2016 року. Відтак, формально, причин затримувати водіїв – не було.

Натомість, по закінченню «ревізії», вже о 00:20, жахливого смороду, який ширився мікрорайоном ЛПЗ, до того чутно не було. З чим це пов’язано – наразі невідомо.

Нагадаємо, Луцьк задихається від жахливого смороду, а екологічні служби жодним чином не реагують. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу з заводу ТОВ «БІО ПЕК» та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу з Гіркої Полонки та Вересневого.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук також звертався до головного санітарного лікаря України та Держпродспоживслужби. На ТОВ «БІО ПЕК» таки врешті відбулася перевірка. Власники отримали припис від екоінспекції. Однак, ситуацію це не виправило. Крім того, Ігор Поліщук зустрічався з представниками керівництва підприємства. Вони зобов’язалися добровільно усунути порушення, модернізувати обладнання і вирішити проблему.

Але нестерпний сморід охопив вже все місто. Відтак, 21 травня виконувач повноважень міського голови заявив, що влада докладе зусиль, аби завод припинив свою роботу. У знак протесту десятки лучан з мікрорайону ЛПЗ, який знаходиться безпосередньо поруч з заводом, одягнули маски та протигази, аби показати, що вони хочуть жити в чистому місті.

Дивитися більше: Луцьк у заручниках смороду

Окрім того, у результаті перевірки Державною екологічною інспекцією у Волинській області діяльності ПТА «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія», з'ясувалося, що «Біо Пек» здійснює викиди небезпечних речовин в повітря та працює без необхідних дозволів. Крім цього, ще одна проблема неприємного запаху в Луцьку – несанкціоновані зливи асенізаторськими автомобілями відходів від виробництва м’ясопереробних підприємств.

У Громадській раді пропонують відвести єдине спеціальне місце для зливу цих відходів (до прикладу в Липлянах) і підписувати акти за фактами зливу, адже є випадки, коли договори укладені на один об’єм відходів, а м’ясопереробники вивозять більше. щоправда, і очисні споруди в Липлянах теж потребують модернізації. До слова, у Волинській облраді пропонують розірвати договори з підприємствами, які зливають відходи з виробництва в очисні споруди міста Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 64
ЛПЗ Показати IP 25 Травня 2017 22:38
Бл\дь! Робіть уже щось! Сморід жахливий!
Анонім до ЛПЗ Показати IP 25 Травня 2017 23:14
спокойно, козодоев, сядем усе. мокра марля на ніс трохи допоможе
ЛПЗ до Анонім Показати IP 26 Травня 2017 09:27
коментар було видалено
Анонім до ЛПЗ Показати IP 26 Травня 2017 10:47
мабуть, тобі на мізки також марля не зашкодить
Анонім Показати IP 25 Травня 2017 22:41
і що далі ?
Анонім Показати IP 25 Травня 2017 22:51
а сірчана кислота ніяк не впливає на запах
ЛПЗ до Анонім Показати IP 26 Травня 2017 09:29
Проведи дома експеримент: набери відро гів\на і влий в нього півлітра Н2SO4, якщо виживеш напишеш тут нам звіт про результати експерименту з екскрементами.
Анонім до ЛПЗ Показати IP 26 Травня 2017 10:46
вумнік, якщо вилити розбавлену сірчану кислоту, а саме таку добавляють для коригування кислотності, то нічого не буде. концентрована обвуглює органіку, але її ніхто у виробництві не використовує
Анонім Показати IP 25 Травня 2017 23:04
треба запросити ще письменника, який розпочне писати детектив
Анонім Показати IP 25 Травня 2017 23:12
а потім присутні доберуться до спирту. і все ..........
Анонім Показати IP 25 Травня 2017 23:21
а що, за півгодини не видно, працює виробництво чи не працює ? круті специ займаються цією справою
Френк Показати IP 25 Травня 2017 23:26
Таке тільки в Україні може бути! В нас в Уганді мир і порядок, а головне не смердить. Приїжджяйте до нас!
Гондурасець до Френк Показати IP 26 Травня 2017 09:59
і в нас в Гондурвасі...
Мама Показати IP 25 Травня 2017 23:30
Молодці!!! Не побоялись піти вночі! Знайшли час подумати по інших! Хай би знайшли причини того смороду, алергічного шкашлю у всіх!!! Весь Луцьк хворий! Травлять дуже сильно! Пані Ірино, удачі Вам !!!
Клава Показати IP 25 Травня 2017 23:35
Харей його у цей люк - того Дмитрука...
Лучанка Показати IP 25 Травня 2017 23:41
хто каже* що сірчана не шкодить, приїдьте до мене додому і поживіть деньок-другий!!! Алергія в дитини страшна, всі вдома кашляють!
Анонім Показати IP 25 Травня 2017 23:42
і шо ? усьо ? FINITA LA COMEDIA
Анонім Показати IP 25 Травня 2017 23:45
І НА МАМСУРОВА ОБЛОМ ........
Луцький Показати IP 25 Травня 2017 23:47
Костянкевич і Палиці - честь !!! Перші з посадовців хто хоч щось почали робити, решта це просто мурло , продажні цуціки - депутати міської ради сидять під ковдрою і жруть ковбасні обрізкі від Дмітруків, Забіяк та їнших... А де славні борці зі " Свободи" з пропитими мордами, можуть тільки мітингувати і жрати горілку...
Анонім до Луцький Показати IP 26 Травня 2017 07:13
Почекайте, перед виборами вилізе король левакової горілки Нестерук і почне волати як він дбає про лучан. Тільки на заводі його теж не видно, як і Вусенчихи і Данильчука!!
Анонім Показати IP 25 Травня 2017 23:48
ВЕЛИКІ ГАСПІДАРІ М.ЛУЦЬКА З 1992 РОКУ НЕ СПРОМОГЛИСЬ НАВЕСТИ ЕЛЕМЕНТАРНИЙ ЛАД ІЗ ВІДХОДАМИ. НЮХАЙТЕ , ЛУЧАНИ, І СПІВАЙТЕ ЇМ ОДИ !!!!!!!!!!!!
ж Показати IP 25 Травня 2017 23:49
насправді зливають більше, ніж по документах вказано
Ух до ж Показати IP 26 Травня 2017 13:07
Як безпомічні кошенята! - "виробник має дозволи на злив нечистот" Дозволи чи Договір? Де технологічна схема? Де графіки по зливу нечистот та інструмент контролю? Та для початку хоч одним оком гляньте на ДБН В.2.5-75:2013, вам дуже захочеться переглянути ще інші подібні папірці. Тоді Не треба буде по серед ночі зриватися! Просто серед білого дня пройтися затишними кабінетами в Міській Раді, погортати різні папери... все стане на свої місця. Тільки чи це допоможе тим Галасливим "борцям зі смородом"?
Кхе Показати IP 26 Травня 2017 00:05
Ну а шо Європа.... середніх віків там теж с*али де припре і з вікон г**но викидали. Так що я думаю все нормально потрошки потрошки прямуємо до Європи, якраз доречі і безвіз уводять можна буде з ними нашими какшками поділитись та "Дмитруковською" галімою ковбасою. А взагалі смішно і сумно Держава, яка себе називає Європейською не може подолати по факту екологічну катастрофу. В нормальній країні за таке вжеб комусь д..у на Британський прапор порвали і проблемуб вирішили кардинально, а у нас 5 рік "вживають заходи", "проводять консультації" та "пишуть запити".
Антон Показати IP 26 Травня 2017 00:11
Дмитруки чи хто там ще якесь покарання (мордою по самі вуха у ті відходи чи відкручування їхніх яєць) отримали??? бумажки подивилися, акцію перевірки провели, Костанкевич звітувала про роботу "народного обранця" і все тишком нишком. А те що десятки тисяч людей усіх вікових категорій не раз і не два надихалися отрутою то нікому за це нічого. Як кажуть, крук крукові ока не виклює((((((((((((((((( Люди, будьте НАРОДОМ, а не отарою овець!!!
Анонім до Антон Показати IP 26 Травня 2017 07:21
А чого ніхто не згадує про луцького хваленого народного обранця Лапіна????!!!! Де воно, ау?? Що це па*ло зробило, щоб перевірити завод? Констанкевич обрана по іншому округу, але на заводі, бо їй не все одно!!
Анонім до Анонім Показати IP 26 Травня 2017 08:32
Лапін ВК блокує. Нема коли фігньою страдати
Лапін до Анонім Показати IP 26 Травня 2017 08:47
Я як належить Депутатам пишу законони ті хто не вміють займаються тим, що вміють.
Анонім до Лапін Показати IP 26 Травня 2017 09:42
воно й видно результати твого бумагомаратєльства - живем як в Зімбабве
Вова до Антон Показати IP 26 Травня 2017 09:57
А що Дмитрук? Дозволи є? В чому питання? Гроші він за це платить? Або запропонувати інші засоби переробки, або відчепитись від людини. І чому всі вцепилися до цукрового, а про Липляни тиша? чи вони не смердять? чи минулого року тонни риби дохлої не пливли по Стиру? Таке відчуття що вчепились за цукровий саме для того щоб відвести увагу від Липлян, куди потрібно вкинути купу грошей? Але ж навіщо якщо можна дурнів цукровим за носа водити?
Ігор до Вова Показати IP 26 Травня 2017 21:26
Ти не Вова -ти Вася
дмитро Показати IP 26 Травня 2017 00:13
Владо, та приймате міри негайно! Бо такого хаосу давно не було.
Ярик Показати IP 26 Травня 2017 00:13
...в черговий раз -ніхто нічого не вдіє...розведуть руками й скажуть, що техніко-санітарно норми -дотримані...порушень -немає..., Висновок доволі банальний-"смердить" -вам...не нам же!!!
дмитро Показати IP 26 Травня 2017 00:20
Владо, та приймайте міри негайно!! Бо такого ще світ не бачив!!!!
Всім Показати IP 26 Травня 2017 01:12
Давайте заблокуємо усі жороги на львів на ягодин і на києв , розблокуємо дише коли щось зробить влада, пишіть коли збиремося і вибиремо день блокади
А Показати IP 26 Травня 2017 07:33
Які в ковасників відходи???? Вода??? 10 чи 15 років зливали все ок, а зараз проблема. Тим хто тільки ображати здатен в коментарях - подумай головою і тоді пиши і подумай, чого ти досягнув у цьому житті.
Ойой до А Показати IP 26 Травня 2017 14:43
Вода кажете? Раніше ковбасу з м'яса робили, тому й відходи іншими були. Я, власне, на дмитруківську ковбасу навіть дивитися не можу, не кажучи вже про те щоб їсти. Як мінімум, там тони фарби. Але ж на одній фарбі ковбасу не побудуєш, потрібні спеції, смакові домішки різні. А вони вкупі в тій воді в реакцію не всупають? Хто досліджував?
333 Показати IP 26 Травня 2017 07:54
ой дограються ті спиртовики та ковбасники...))) скоро люди спалять нах@ін.............))))
Еколог Показати IP 26 Травня 2017 08:29
Хлопцi, кажу вам правду, так можуть воняти тiльки активiсти... Докази? При злочинному режимi так не воняло.
777 Показати IP 26 Травня 2017 09:02
після того як у неділю було зупинено підприємство по виробництву біоетанолу, запах на вулицях не зменшився, а навпаки збільшився. чути реально фекаліями. Можливо владі потрібно швидко будувати трубопровід для скиду фекалій на очисні споруди міста, а не на поля фільтрації???
Анонім до 777 Показати IP 26 Травня 2017 10:50
так це давно зрозуміло
ЛПЗ Показати IP 26 Травня 2017 09:34
У мене дурне запитання: нхя ми утримуємо за НАШІ гроші ціле управління екології, яке з цим смородом нхя не може зробити? Нхя вони НАМ? Нхя нам гунчиких*юнчики, які нхя не можуть вжити владу?
праця Показати IP 26 Травня 2017 09:37
на заводі працюють люди які теж проживають в луцьку чи в районі. в яких є сім ї діти які дихають тим ГАВН0м ......люди добрі та навіщо ви ходите на ту роботу!!!!!? вам як клюне півень в з а д 3000 на лікарняне ліжко не вистачить!!!! депутати поспілкуйтесь з працівниками без камер вони вам розкажуть коли працюють по скільки годин і чи припинив завод свою діяльність! смішно до сліз...!!!
777 до праця Показати IP 26 Травня 2017 15:38
Вони тобі з задоволенням розкажуть, що завод стоїть вже тиждень!! І людей повідправляли у відпустки за свій рахунок!! А як воняло так і воняє, ще гірше стало!! А людей ще й залишили без роботи своєю тупістю!
Мешканець Показати IP 26 Травня 2017 09:56
А хто головний акціонер цього заводу,кому належать інші акції...
888 до Мешканець Показати IP 27 Травня 2017 10:12
мабудь там працюєш! багато знаєш? працівники як працювали так і працюють і в день і в ночі!
Тінь Показати IP 26 Травня 2017 10:26
Завод працює,тільки зменшив обороти. Не будьте дурними. - власник вклав мільйони,і так просто припинив виробництво))) в нього контракти,договори на поставки. Люди йому до одного місця. Ковбасники теж давно знахабніли. Впевнений,що вночі зливають на поля фільтрації і на території інших підприємств в зливні каналізації для дощових відходів. Як наслідок,- сморід по всьому місту. Пропоную сформувати групи по кілька людей і зробити засідки у певних місцях. Результат не заставить чекати на себе.
Знаючий Показати IP 26 Травня 2017 10:37
Хто це н@ср@в? Клятий Путен...
Анонім Показати IP 26 Травня 2017 10:51
СШ 16 Останній дзвоник . Масса народу а дихати нічим всі кашляють . Дожилися мать іх.
SOS Показати IP 26 Травня 2017 10:52
Лучани, Ви поїдьте на виробництво до Забіяки і почуєте який там запах г*вна коли вони викачують вигрібні ями. Точно такий аромат розповсюджується вулицями Луцька. Як бути людям, які живуть біля його виробництва? До яких доходить ще й запах смердючих кісток та коптіння. А влітку - це взагалі жах, навіть не можна відкрити вікно. Саме страшне, що нікому немає до цього діла і дали дозвіл на відкриття виробництва в населеному пункті, а не за його межами .
порада Показати IP 26 Травня 2017 13:49
порада працівникам заводу. зафіксуйте та злийте інфу про завод провідним каналам новин,журналістам. Вони гарно дякують (фінансово ) за таку інформацію!
777 до порада Показати IP 26 Травня 2017 15:39
А ще паяють дикі штрафи або взагалі саджають у тюрьму)) Договір про нерозголошення нічого не каже?
Коля Показати IP 26 Травня 2017 14:31
ДАНИК ЩО ТАМ РОБИТЬ?
Кромберг Показати IP 26 Травня 2017 15:08
Працюю на німців , ...ля такого газу ніколи не нюхав, німці в шоці і румуни що приїхали досвід набирати, кажуть що файно тут в Україні , бачили б ви їхні очі від запахів
Анонім до Кромберг Показати IP 26 Травня 2017 16:28
поїдь на німецькі поля коли удобряють гноєм. ще й не такі аромати почуєш
Пройшло Показати IP 26 Травня 2017 15:32
Треба питати в тих хто возить каналізацію не перший рік . Ті точно знають причину .. а то зібралися люди які чули дзвін.тільки ляпають всяку фігну
Sher Показати IP 26 Травня 2017 15:51
Макара і Галькевич ні копійки не подарують...
МГ 42 Показати IP 26 Травня 2017 16:06
Ср\ні бариги керують країною, областю і містом. Толку не буде, доки не викинемо їх НХ на смітник.
Мешканець Показати IP 26 Травня 2017 16:11
А чого Лапін затпити не робить, а Констанкевич? Лапа наш, ми його обрали!!!
ВОВК Показати IP 26 Травня 2017 16:55
довбані мудаки відключіть електрику сраному заводу і смердячим колбасникам і побачите - хто винен.
Прості дії Показати IP 26 Травня 2017 20:46
Брали проби грунту, стічних вод, повітря на протязі цих смердючих днів чи НІ? У місті є санітарно-екологічні установи? Що виявили? Чи давно всі куплені злодюгами і тепер мочать?! Нюхають тільки чим "пахне", ковбасою, гівном чи горілкою?!!!!
Таня Показати IP 26 Травня 2017 21:25
Потрібні законодавчі затверджені документи на захист екології від таких підприємств. Спеціально знищили санстанцію (яку, дійсно, боялися) і нічим не замінили. Екологи бездіяльні. А великий бізнес заробляє гроші на здоров'ї населення. Депутати - маріонетки олігархів. У населених пунктах можуть дозволити собі, не захуючись із сусідами, завести і торгувати курями, качками на базарі тисячами. Уявляєте, який сморід і захворювання людей і їм наплювати на здоров'я сусідів, гроші затьмили совість і людяність, стали негідниками і нелюдами.
Смердить мені, жах!! Показати IP 29 Травня 2017 23:12
І зараз смердить....вікна не відчинити, душишся в квартирі! Я б тих, хто в цьому винен посадив і заставив, щоб вдихали ці пари, цей сморід.... і хай би риг...ли і нюхали, нюхали і риг...ли!!!! Вночі роблять це все, пад...люки!!!!!!
район ЛПЗ Показати IP 30 Травня 2017 05:25
сьогодні вже ранок 30 травня, ніяких змін, з настанням ночі протягом тижня по району лпз нестерпний сморід від полів фільтрації цукрового заводу таке відчуття що гидоту починають скидати ввечері. ..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus